PROMO

Na zimsko putovanje više se isplati krenuti unajmljenim nego vlastitim vozilom

 
 Ivan Lacković

Putovanja na skijanje i zimovanje podrazumijevaju mnogo prtljage i opreme. Na žalost, planiramo li putovanje sa širom obitelji ili prijateljima vlada sterotip da je najam većih vozila po razumnoj cijeni gotovo pa nemoguć. Često nismo ni svjesni mogućnosti i benefita koje dobijemo unajmljivanjem većeg vozila ili čak putničkog kombija u nekoj od rent-a-car agencija.

Najjednostavniji primjer bila bi obitelj od pet članova koja u većini slučajeva koristi standardni tip automobila u kojem će se stisnuti troje djece i torbe sa opremom. Unajmite li vozilo, ne stvarate nepotrebne i potencijalno skupe kilometre na vlastitom vozilu.

Vožnjom privatnog automobila na putovanju gubite jedinstvenu zlatnu priliku za unajmljivanjem drugog, vama privlačnijeg modela. Putovanje na odmor bi trebalo predstavljati relaksaciju. Sigurno se nećete voziti u tri zasebna vozila i tako dodatno povećavati troškove putovanja i nepotrebno plaćati gorivo, kad možete uživati zajedno s prijateljima u vožnji jednog putničkog kombija. Isto tako, razmišljate li o kupnji novog auta, unajmljivanje ciljanog vozila pruža vam priliku da uživate u testnoj vožnji i tako ga još bolje upoznate.

Sigurno se pitate koja bi bila cijena i trošak korištenja rent-a-car vozila za vaše putovanje na skijanje ili zimovanje.

Mi vam u nastavku nudimo odgovor kroz projekciju troškova sedmodnevnog putovanja na skijanje u Austriju (cca 1000 km), na koje putuje osam osoba. Najam dva vozila tipa karavan ili monovolumen je po cijeni idealna opcija za grupe do pet osoba, ovisno o vašim preferencama po pitanju komfora.

Karavan će vas koštati 1645 kuna po vozilu za sedmodnevno putovanje na skijanje u Austriju. Cijena uključuje dnevni najam od 235 kuna, PDV, zimske gume i dozvoljeni prelazak granice. Uzmimo u obzir da vozilo troši oko 7.5 l na 100 km, pa će nam za ovo putovanje trebati oko 75 litara goriva. Cijene goriva variraju diljem zemlje i često se mijenjaju, ali ako pretpostavite da je cijena oko 10,00 kn po itri, plaćate 750 kuna za gorivo. To stvara ukupni trošak najma i goriva od oko 2395 kuna. Za unajmljena dva vozila ta cijena raste na zabrinjavajućih 4790 kuna. U cijenu naravno nije uračunat trošak vinjete. Za isti put, cijena najma putničkog kombija 8+1 od svega 469 kuna dnevno uključujući PDV, zimske gume i dozvoljen prelazak granice daje total za sedam dana najma od 3283 kuna. Kalkulacijom koja uključuje trošak goriva dobivamo iznos od 4226 kuna za najam od sedam dana. U cijenu ni ovdje nije uračunat trošak cestarina i vinjeta...

Nadamo se da smo vam uspjeli predočiti razlike u uštedi i komforu koje ostvarujete najmom jednog ili dva vozila ili putničkog kombija ako se radi o putovanju većeg broja ljudi u odnosu na korištenje vašeg privatnog automobila. Bez obzira na vaše preference o tipu i veličini vozila, kada je tu ugodno društvo i pouzdan rent a car partner imamo dobitnu kombinaciju.

Nova Rent-a-Car je tvrtka koja nudi vozila za najam u gradovima Zagreb, Opatija, Pula, Zadar, Šibenik, Trogir, Kaštela, Split, Makarska i Dubrovnik, te u zračnim lukama Zagreb, Pula, Zadar, Split i Dubrovnik.

Vozilo možete rezervirati online na www.novarentacar.hr, putem telefona 072535 535 ili direktno u nekoj od njihovih poslovnica.

Ivan Lacković

Kada unajmite vozilo ne stvarate nepotrebne i potencijalno skupe kilometre na vlastitom vozilu, ne razmišljate o servisnim intervalima ni zimskim gumama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:22