BEST BUY AWARD OD STRANE KUPACA

INTERVJU: HRVOJE MIKLAUŠIĆ direktor marke Das WeltAuto - Nudimo odličan omjer cijene i kvalitete

Marka Das WeltAuto najveća je na rastućem tržištu rabljenih vozila u Hrvatskoj, a može se pohvaliti i prestižnim priznanjem Best Buy Award dobivenim od strane kupaca za najbolju prodajnu mrežu rabljenih automobila u omjeru tražene cijene i ponuđene kvalitete
 Marin Tomas

Prodajna marka za rabljena vozila Das WeltAuto dobro je poznata hrvatskim kupcima. Brand je to s 20-godišnjim europskim iskustvom, koji je 2013. uveo nove standarde u prodaji rabljenih i na hrvatskom tržištu te postao sinonim za sigurnu kupnju.

U širokoj ponudi prevladavaju modeli koncerna Volkswagen, a većina automobila nabavlja se na hrvatskom tržištu, s provjerljivom servisnom povijesti iz poznatih izvora, inzistirajući pritom na visokim standardima i kvaliteti, što Das WeltAuto distancira od konkurencije.

Željko Puhovski / CROPIX


- Sve mora biti potpuno transparentno i provjerljivo da bi uopće uzeli automobil u našu prodajnu mrežu, ističe Hrvoje Miklaušić, voditelj marke Das WeltAuto, prava osoba za razgovor o prodajnim i svim ostalim adutima branda Das WeltAuto.

Koliko je brojna prodajna mreža Das WeltAuta?

Prodajna mreža Das WeltAuto (DWA) iznimno je raširena, raznovrsna i dostupna u svim dijelovima Hrvatske. Imamo čak 21 prodajnu lokaciju.

Uvidjeli smo i potencijal u servisnoj mreži te ove godine kreirali prodajnu mrežu s naših sedam ovlaštenih servisnih partnera, koji se sada bave i prodajom rabljenih automobila pod nazivom „Rabljena vozila“.

Oni su također dio Das WeltAuto obitelji, s jednakom kvalitetom usluge kakvu pružaju DWA trgovci.

Koliko automobila se godišnje proda u DWA mreži?

Više od 7500 primjeraka! Povećanjem mreže sa spomenutim servisnim partnerima očekujemo i više od 8000 vozila.

Samo u ovom trenutku je na našim web stranicama www.dasweltauto.hr ponuđeno više od 1400 vozila, s detaljnim podacima i fotografijama.

Prevladavaju marke koncerna VW (Volkswagen, Škoda, Seat i Audi), ali ima i vozila drugih marki, njih 20-ak.

Koje su prednosti kupnje rabljenog u DWA u odnosu na prodajne kanale drugih prodavača rabljenih?

Naš slogan „Rabljena vozila kojima vjerujete“ najbolje ukazuje na prednosti kupnje u našoj mreži. Ono što nas diferencira od ostalih je činjenica da naša vozila dolaze iz provjerenih i sigurnih izvora, sa stvarnom kilometražom i servisnom poviješću.

Istraživanje zadovoljstva kupaca pod brandom Das WeltAuto su pokazala da 70 posto kupaca traži prije svega sigurnost u stanje željenog vozila, a baš to Das WeltAuto garantira.

Željko Puhovski / CROPIX

Ima li kupac rabljenog auta iz vaše prodajne mreže kakvu pogodnost, poput mogućnosti temeljitije probne vožnje, jamstva da je željeni automobil temeljito pregledan i slično?

Smatramo da je u današnje vrijeme za kupca najvažnija sigurnost koju mi u DWA i jamčimo. To uključuje paket usluga: jamstva na vozilo, jamstva zamjene, profesionalnu optičku pripremu, probnu vožnju, financiranje, osiguranja i ponudu originalne dodatne opreme.

Naši DWA partneri kod svakog otkupljenog vozila vrše opširnu provjeru, kako bi se vozilo potpuno ispitalo. Strukturiran pristup provjeri ne ostavlja prostor nedostacima u tehničkom ni optičkom smislu.

Sve funkcije i izgled vozila kontroliraju se s velikom pozornošću. Postoji li potreba za mjerama poboljšanja, popravku ili doradi pristupa se odgovorno.

Tek kada vozilo prođe kontrolu bez nedostataka dobiva predikat “Das WeltAuto“.

Plaćanje na otplatu je sve zastupljenije. Koje modele takvog plaćanja nudite?

Redovito pratimo trendove u načinima prodaje, a poseban fokus nam je na posebnim ponudama prilikom financiranja vozila u suradnji s leasing kućama.

Svake godine bilježimo rast prodaje rabljenih putem leasinga, i to upravo zahvaljujući posebnim ponudama, kao što su kupnja u tri svakogodišnje rate, smanjena kamata na financiranje i slično.

Pružamo naravno, i opcije kupnje putem kredita, kreditnih kartica na rate i zamjene rabljeni za rabljeni.

Prodajni savjetnici u DWA salonima su educirani kako bi kupca mogli kvalitetno informirati o različitim varijantama financiranja i pritom izraditi individualnu ponudu.

Može li kupac rabljenog u DWA mreži računati na jamstvo?

Sva rabljena Das WeltAuto vozila su provjerena, održavana i dorađena, ako je za to bilo potrebe. Iza toga stoje naši DWA trgovci koji nisu spremni na bilo kakve ustupke kada je u pitanju kvaliteta.

Većina vozila koja se prodaje u DWA mreži je iz marki koncerna VW i u trenutku prodaje još uvijek su pokrivena tvorničkim jamstvom.

Za vozila mlađa od sedam godina i s manje od 100.000 kilometara nudimo jamstvo od 12 mjeseci ili 15.000 kilometara na sve bitne dijelove vozila, kao što su motor, mjenjač, sustav hlađenja, osovinski pogon, vratila, upravljački mehanizmi, kočnice, električni uređaji i sustavi dobave goriva.

Ima li modela za kojima je potražnja veća od domaće ponude i postoji potreba za unosom?

Postoje određeni modeli koje hrvatski kupci traže i potreban je unos istih, a radi se o dva segmenta vozila.

Prvi su premium modeli u kojima kupci traže individualizirano vozilo opremljeno sukladno njihovim željama, a koje se može naći prvenstveno na njemačkom tržištu.

Drugi je segment mlađih obiteljskih vozila također visoke razine opreme, kakvih je u Hrvatskoj malo.

Koliko modela auta u prosjeku nudite u svojoj prodajnoj mreži, koji modeli se najviše traže?

U ponudi je uvijek više od 100 različitih modela, a prevladavaju marke Volkwagen, Škoda, Seat i Audi. Najtraženiji su baš oni koji su i inače najpopularniji na hrvatskom tržištu.

U prvom redu to je Golf kao najprodavaniji rabljeni. Slijede Passat, Octavia, A4 i Leon te sve popularnija i vrlo široka SUV obitelj svih proizvođača koncerna VW, od Seat Arone, Audija Q2 i VW T-Roca do VW Tiguana i Audija Q3 do velikih Škode Kodiaq, Audija Q7 i VW Touarega.

Željko Puhovski / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:42