Odraz financijske snage

Agencija Standard and Poor’s podigla ocjenu MOL-a, dobili puni investicijski rejting

 Arhiva
Agencija Standard and Poor’s (S&P) podigla je dugoročni kreditni rejting kompanije MOL na BBB – investicijski razred sa stabilnim izgledima, priopćili su iz mađarske kompanije.


S&P je zaključio kako je podizanje kreditnog rejtinga na investicijski razred opravdano poboljšanjima MOL-ovih sadašnjih i prognoziranih kreditnih mjerenja, zahvaljujući snažnim rezultatima kompanije potpomognutim pozitivnim kretanjima u industriji. S&P je dodao kako je MOL pokazao prednosti svog integriranog poslovnog modela koje su postignute kroz program optimizacije troškova, uz održive prednosti za profitabilnost te povećani udio stabilnijih segmenata maloprodaje i petrokemije. Stabilni izgledi odražavaju očekivanja S&P-a da će MOL održati svoju robusnu kreditnu metriku, uz potporu generiranja pozitivnih slobodnih novčanih tokova te uz nastavak ulaganja u svoje petrokemijsko poslovanje.

Kako navode u mađarskoj kompaniji, rejting S&P-a potvrđuje njihov čvrsti integrirani poslovni model i snažan financijski profil te je, nakon prethodnih koraka agencija Fitch i Moody’s, MOL sada postao izdavatelj s punim investicijskim rejtingom. Naime, u ožujku prošle godine, agencija Fitch Ratings povećala je MOL-ove prognoze s negativnih na stabilne te je potvrdila dugoročni rejting BBB. Zatim je uslijedio Moody’s koji je MOL-u u ožujku ove godine dodijelio rejting Baa3. S povećanjem rejtinga agencije S&P, MOL je sada postao izdavatelj s potpunim investicijskim rejtingom prema ocjenama tri najveće rejting agencije.

"Oduševljeni smo povećanjem rejtinga od strane S&P-a, što znači da se MOL također pridružuje renomiranom klubu izdavatelja s punim investicijskim rejtingom, a to je još jedan odraz našeg čvrstog integriranog poslovnog modela i financijske snage. Nastavit ćemo dostavljati snažne rezultate zahvaljujući našoj visokoj kvaliteti i niskim cijenama, dok će naša dugoročna Strategija 2030. transformirati MOL u vodeću petrokemijsku kompaniju i najvećeg pružatelja usluga i mobilnosti u Srednjoj i Istočnoj Europi.", komentirao József Simola, glavni financijski direktor MOL Grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:11