UTJECAJ POREZNIH IZMJENA

Ministar Marić gost okruglog stola o jačanju investicija smanjivanjem PDV-a

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.07.2018. u 18:06

Zagreb, 140318.
Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.
Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavic i ministar financija Zdravko Maric potpisali su ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu financija. Ugovorima o dodjeli 7,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda financirat ce se dva projekta Ministarstva financija.
Na fotografiji: Zdravko Maric.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media

Zdravko Marić

Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska udruga turizma organiziraju okrugli stol 'Kako poreznom reformom potaknuti investicije' kako bi se otvorila rasprava o efektima najavljenih poreznih izmjena na rast i razvoj domaćeg gospodarstva. Okrugli stol održat će se u četvrtak, 5. srpnja u 12 sati u prostorima HUP-a u Radničkoj 52.

Vodeći se idejom da je dugoročno održiv rast moguć jedino osiguravanjem poreznog okvira koji potiče investicije i zapošljavanje, okrugli stol otvorit će pitanje promjene PDV-a koja bi potaknula rast investicija, rast zaposlenosti te rast BDP-a, odnosno pojačala međunarodnu konkurentnost domaćeg gospodarstva.

Na okruglom stolu, kojeg će otvoriti glavni direktor HUP-a Davor Majetić, sudjelovat će ministar financija Zdravko Marić, vlasnik Sunce Koncerna i član izvršnog odbora HUP-a Jako Andabak, direktor Hrvatske udruge turizima Veljko Ostojić, partner u HD Consultingu Branko Bogunović te profesor s Ekonomskog fakulteta Boris Cota.

Prema istraživanju Svjetskog gospodarskog foruma o konkurentnosti sektora turizma i poslovanja, Hrvatska bitno zaostaje u segmentu utjecaja oporezivanja na poticaje investicijama i zapošljavanju te u konkurentosti poslovnog okruženja i cijena u turizmu.

Smanjenje poreznog opterećenja u skladu je s važećom Strategijom razvoja turizma u kojoj se u sklopu prioritetnih mjera turističke politike, koje su usmjerene na unaprjeđenje konkurentnosti turizma Hrvatske, navodi proaktivna fiskalna politika u turizmu, putem kontinuiranog sagledavanja mogućnosti za smanjenje fiskalne presije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo