POTPISAN MEMORANDUM

OTVARA SE NOVA IKEA U REGIJI Popularni švedski proizvođač namještaja dolazi u Ljubljanu

LJUBLJANA Popularni švedski proizvođač namještaja Ikea dolazi uskoro u Ljubljanu, a njezini predstavnici u petak su s gradskom općinom Ljubljana potpisali memorandum o razumijevanju kojim se predviđa da općinske vlasti izdaju potrebne dozvole i promijene urbanistički plan kako bi u gradu bila otvorena prva Ikeina trgovina.

Memorandum su potpisali direktor Ikeina nekretninskog odjela za jugoistočnu Europu Vladislav Lalić i ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković.

"Potpis memoranduma dobar je signal stranim investitorima da se u Sloveniju isplati ulagati", izjavio je Janković kojega za devet dana čekaju izbori za gradonačelnika na kojima se kandidira po treći put.

"Memorandumom potvrđujemo ozbiljnost naših namjera", kazao je nakon potpisivanja Lalić dodavši da ne može točno reći kada bi trgovina Ikee u Ljubljani mogla biti otvorena. Ljubljanski gradonačelnik rekao je pak s tim u vezi da očekuje da bi se Ikeina robna kuća mogla otvoriti do ljeta 2017. godine.

Projekt se procjenjuje na 80 milijuna eura, a računa se da bi Ikea zaposlila oko 300 ljudi.

Ikeina trgovina će biti sagrađena na zemljištu od oko 30.000 četvornih metara koje je još u vlasništvu osiguravajućeg društva Triglav, koje je potvrdilo da pregovara sa švedskom kompanijom o prodaji. Zemljište se nalazi do ljubljanskog trgovačkog središta Blagovno-trgovski center (BTC), u kojemu je najveći kompleks trgovina u Sloveniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:33