Triglav grupa

Slovenski osiguravatelj dobio odličan kreditni rejting

 Arhiva
Agencija za kreditni rejting A.M. Best prilikom redovnog godišnjeg pregleda Zavarovalnice Triglav i Pozavarovalnice Triglav Re potvrdila je kreditni rejting "A" (odlično) i rejting kreditne sposobnosti izdavača obveznica "a" (odlično), priopćili su iz Triglav grupe. Kreditni rejting za oba društva ima stabilnu srednjoročnu prognozu.

Pritom je A.M.Best ponovo potvrdila visoki kreditni rejting Zavarovalnici Triglav. Ovaj rejting temelji se na vrlo visokom stupnju financijske moći Triglav grupe, odličnom poslovanju u posljednjih pet godina i na odgovarajućem upravljanju rizicima. Agencija za kreditni rejting utvrđuje da je Triglav grupa dobro kapitalizirana, da promišljeno upravlja rezervama te da ima visoki stupanj financijske fleksibilnosti. Na njezino poslovanje utječu niske kamatne stope i situacija u segmentu životnih osiguranja, koja se poboljšava.

Agencija A.M. Best kod davanja rejtinga naglašava prednosti vodećeg položaja Triglav grupe na slovenskom tržištu i u regiji. Prema njezinom mišljenju Triglav grupa izvan Slovenije poboljšava poslovanje i aktivno traži dodatne prodajne kanale, koji su troškovno učinkovitiji. Kod toga spominje uticaj poboljšanja ekonomske situacije u regijii na tržišta osiguranja, a istovremeno ističe da na tim tržištima ostaje zaoštrena konkurencija i zahtjevno okruženje.

A.M. Best je kod potvrde visokog kreditnog rejtinga za društvo kći Pozavarovalnicu Triglav Re naglasilia njezinu ključnu ulogu kao reosiguranja svih društava Triglav grupe.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:33