HBOR

SNIŽENJE ZA EU PROJEKTE Kamate na kredite 2,5 posto za javni sektor, za privatni 2,4 posto

Predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko
 Marko Todorov / HANZA MEDIA

Uprava Hrvatske banke za obnovu i razvitak donijela je odluku o privremenom sniženju nominalne kamatne stope za kreditiranje projekata EU iz javnoga sektora na 2,5 posto.
Ovo sniženje kamatnih stopa, priopćili su iz HBOR-a, odnosi se na kredite koji će biti odobreni do kraja ove godine. Još u prošloj godini snižene su kamatne stope za kreditiranje EU projekata privatnog sektora, koje se sada odobravaju uz kamatu od 2,4 posto, kao i za projekte ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice, koji se odobravaju uz kamatu od 1,7 posto. Prije ovih sniženja, minimalne kamatne stope po svim ovim programima iznosile su tri posto.
- Snižavanjem kamatnih stopa, uz zadržavanje svih drugih povoljnih uvjeta, kao što su dugi rokovi otplate, mogućnost odobrenja počeka i korištenja granta kao vlastitog učešća, želimo potaknuti poduzetnike na ulaganja i ubrzati dinamiku korištenja raspoloživih sredstava EU fondova - poručila je Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a.
HBOR je do sada putem programa za kreditiranje EU projekata podržao više od 600 projekata, u iznosu većem od 3,4 milijarde kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:07