KARIJERNI UZLET

OVA TRI HOBIJA ĆE VAM POMOĆI DA LAKŠE DOBIJETE POSAO Nitko ne želi dosadne zaposlenike! Poduzmite nešto i istaknite se

Način na koji provodite vrijeme van radnog okruženja - od velike je važnosti i mnogo govori o vama.
 iStock

Ukoliko ste u potrazi za novim poslom i rijetko nailazite na afirmativan odgovor nakon poslanog životopisa, možda je vrijeme da promijenite pristup i u prvi plan istaknete neke druge segmente svoje osobnosti - osim iskustva u određenim poslovnim aktivnostima.

Razmislite o ova tri hobija zbog kojih će vas poslodavac drugačije gledati i dati vam prednost u odnosu na druge kandidate, piše Business insider .

1. Blog

Prilikom odabira najboljeg kandidata za posao, brojni poslodavci prvo će proguglati vaše ime i provjeriti informacije dostupne na internetu. Stoga, kako biste se istaknuli iz mase stručnjaci savjetuju da krenete s pisanjem bloga i otvorenijim pristupom društvenim mrežama.

Pisanjem bloga pokazujete svoje vještine pisanja, uređivanja, ali i vlastitih preferenci, interesa i hobija koji odaju vašu osobnost.

Međutim, prilikom pisanja, suzdržite se od objave fotografija raskalašenih tuluma ili javnog iznošenja svojih političkih opredjeljenja. Trudite se ostaviti dojam motivirane i zanimljive osobe, a ne sliku dosadnog zaposlenika.

Foto: iStock

2. Putovanja

I dok poslodavci prije možda i nisu blagonaklono gledali na avanturiste sklone putovanju, današnja generacija menadžera itekako vidi prednosti pustolova koji vole otkrivati nova mjesta i kulture.

Ukoliko ste osoba sklona putovanjima, to o vama govori nekoliko stvari: pretpostavka je da ste štedljivi (jer putovanja nisu jeftina), da dobro planirate, da ste otvorenog duha, da govorite jezike, da se snalazite u nepoznatom okruženju te da imate brojne prednosti u odnosu na druge.

Foto: iStock

3. Timski sportovi

Osobe koje sudjeluju u momčadskim sportovima i bave se tim vidom rekreacije, skloniji su timskom radu, ali su i svjesniji sebe, svojih vrijednosti te mana.

Svaki budući poslodavac želi člana koji će se uklopiti u tim i biti najbolji na svojoj poziciji, no susretljiv i velikodušan prema svojim kolegama.

Foto: iStock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:48