OKUPILO SE 17 NAJVEĆIH

'CILJ NAM JE DA BUDEMO NEZAOBILAZAN FAKTOR U NAGODBI' Osnovana udruga dobavljača Agrokora, predsjednik im je šef Podravke Marin Pucar

Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke

Danas je u prostorijama Kraša osnovana Udruga dobavljača Agrokora, a glavni cilj joj je, kažu članovi, promicanje interesa dobavljača tijekom postupka izvanredne uprave.

"Time je i formalizirana dosadašnja Koordinacija proizvođača i dobavljača te napravljen korak neophodan za kvalitetniju komunikaciju prema javnosti i dionicima u procesima buduće nagodbe koncerna Agrokor", stoji u priopćenju.

Za predsjednika Udruge jednoglasno je izabran Marin Pucar iz Podravke, koji je ujedno i predsjednik upravnog odbora kojeg čine Roberto Škopac (Adris), Neven Vranković (Atlantic), Ivan Artuković (Franck), Hrvoje Filipović (Granolio), Dinko Klepo (Kraš), Mate Škojo (Mlinar), Alen Mravlinčić (Vindija) te Damir Skender (Saponia). U nadzornom odboru Udruge sjede Nikola Cvjetković (AWT), Jozo Ljubičić (Žito) i Ivo Markotić (Badel 1862 d.d).

Udruga je, stoji u priopćenju, otvorena za sve dobavljače bez obzira na veličinu i vrstu tražbine.

"Članovi Udruge su zauzeli jasan stav kako je u prvoj fazi njihov interes sačuvati gospodarsku cjelinu Agrokora te izrazili svoju želju za razvijanjem partnerskih odnosa s izvanrednom upravom te bankama koje posluju na hrvatskom tržištu. Osnivanjem Udruge dobavljači su još jednom poručili kako su svjesni da samostalnim djelovanjem ne mogu na adekvatan način ostvariti zadane ciljeve održivosti vlastitog poslovanja, ali i da će ovako udruženi biti nezaobilazan faktor u budućoj nagodbi", objavili su.

Inicijalni osnivači:

Adris grupa d.d.

Alca d.o.o.

Atlantic d.d.

AWT d.o.o.

Badel 1862 d.d.

Croatia osiguranje d.d.

Franck d.d.

Granolio d.d.

Kraš d.d.

Mlinar d.d.

Podravka d.d.

Saponia d.d.

TDR d.o.o.

Vindija d.d.

Žito d.d.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:14