Inovativno partnerstvo

EMIRATES I FLYDUBAI SPAJAJU MREŽU DESTINACIJA Usklađivat će i raspored letenja, iz Zagreba će biti dostupno više od 200 lokacija

 Emirates

Emirates i Flydubai danas su predstavili veliko partnerstvo kojim će ove dvije zrakoplovne tvrtke iz Dubaija udružiti snage, objavili su. I dalje će imati zasebnu upravljačku strukturu, ali će “međusobno nadopunjavati mrežu destinacija kako bi povećale svoje poslovanje i ubrzale rast“.

Emirates je jedna od najvećih zrakoplovnih tvrtki na svijetu, a od 1. lipnja uvela je izravnu liniju Zagreb-Dubai, a niskobudžetni Flydubai je prestao letjeti ove godine.

"Inovativno partnerstvo nadilazi tzv. code-sharing te uključuje suradnju na integriranju mreža destinacija dviju aviokompanija i usklađivanje rasporeda letenja", objavili su iz kompanije Emirates.

Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, glavni izvršni direktor Emirates Group i predsjednik Flydubai, izjavio je: „Ovo je uzbudljiv i značajan razvoj za Emirates, Flydubai i zrakoplovstvo u Dubaiju. Obje zrakoplovne tvrtke su rasle neovisno i uspješno tijekom godina, a novo partnerstvo stvorit će golemu vrijednost koju komplementarni modeli obiju tvrtki mogu donijeti putnicima, svakoj aviokompaniji zasebno i Dubaiju.“

Emirates danas ima široko-trupnu flotu od 259 zrakoplova te leti na 157 destinacija (uključujući 16 destinacija kamo prevozi samo teret). Flydubai ima flotu od 58 zrakoplova tipa New- Generation Boeing 737 koja leti na 95 odredišta. Trenutna kombinirana mreža obuhvaća 216 jedinstvenih destinacija.

Do 2022. godine, očekuje se da će zajednička mreža Emiratesa i Flydubaija sadržavati 240 destinacija, prema kojima će se letjeti kombiniranom flotom od 380 zrakoplova.

Emirates i Flydubai u potpunosti su u vlasništvu državne kompanije Investment Corporation Dubai (ICD).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:23