Računaju da imaju adut

I Brodosplit na najvećem sajmu vojne i obrambene industrije u Abu Dhabiju, nude svoj novi obalno-ophodni brod idealan za traganje i progon na moru

 Arhiva / Brodosplit

U Abu Dhabiju se upravo održava 13. Sajam naoružanja i vojne opreme IDEX 2017., najveći svjetski sajam vojne i obrambene industrije i tehnologije, ujedno jedina međunarodna izložba naoružanja i vojne opreme na području Bliskog istoka i sjeverne Afrike. Na sajmu sudjeluje 57 zemalja i više od 1200 tvrtki, a svoje proizvode na vlastitom izložbenom prostoru nudi i Brodograđevna industrija Split, objavili su.

IDEX se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga UEA – šeika Kalifa bin Zajed al-Nahyana. U sklopu sajma IDEX također se održava četvrti najveći sajam pomorske obrane i izložba pomorske sigurnosti u regiji, NAVDEX 2017.

Brodosplit na sajmu predstavlja svoj program transfera tehnologija te vojni program, posebno najnoviji proizvod, obalno-ophodni brod za zaštitu unutarnjih morskih voda te za zadaće borbene i logističke potpore.

"Sve faze dizajna ovog broda odrađene su u hrvatskim kompanijama. Dizajn je idealne prirode za izvoz jer može biti prilagođen sve većim potrebama kupca. Obzirom na iskustvo i ekspertizu prema kojoj je Brodosplit već poznat u ovoj regiji, smatramo da je NAVDEX izvrsna baza za uspostavljanje odnosa s potencijalnim klijentima u regiji, a i u svijetu", naglasio je član uprave Brodosplita Darko Pappo.

U Brodosplitu kažu da se taj brod dužine 43 metra može koristiti i za sudjelovanje u akcijama traganja i spašavanja na moru, a vrlo je sposoban u progonu. Kao posebnu odliku ističu optimiziranost brodskih sustava gdje s jednim ukrcajem goriva može otploviti 1000 nautičkih milja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:17