NOVO POJAČANJE

Inspire Investments, društvo koje je preuzelo upravljanje fondom Nexus širi svoj upravljački tim

    AUTOR:
    • Filip Pavić

  • OBJAVLJENO:
  • 22.03.2018. u 16:01

Zagreb, 260215.
Novinarski dom.
Novinska konferencija predsjednika Uprava mirovinskih fondova.
Na fotografiji: Dinko Novoselec - AZ fond.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
HANZA MEDIA

Dinko Novoselec

Hrvoje Habuš i Dinko Novoselec novi su upravitelji fonda za gospodarsku suradnju Nexus, objavilo je u četvrtak društvo za upravljanje investicijskim fondovima Inspire Investments.

Nexus FGS-om upravljali su Nexus Private Equity Partneri, a u siječnju im je Hanfa oduzela upravljačka prava zbog spornih pozajmnica Agrokoru. Upravljanje je, nakon raspisanog natječaja, preuzelo društvo Inspire Investments, a oni su najavili transparentno, učinkovito i društveno odgovorno zatvaranje fonda u roku od tri do četiri godine.

“Preuzimanjem upravljanja jednim od najvećih fondova gospodarske suradnje napravili smo iznimno važan korak u realizaciji tog cilja”, poručio je Matko Bolanča, predsjednik uprave Inspire Investments-a.

Kako bi se taj cilj što brže i uspješnije ostvario, ističe Inspire Investments, timu su se pridružili financijski stručnjak Hrvoje Habuš i iskusni fond menadžer Dinko Novoselec kao novi upravitelji fonda.

Inspire Investments predložit će promjenu imena fonda iz “Nexus FGS” u “Inspirio FGS” s kojim će u budućnosti djelovati na tržištu, najavio je novi upravitelj Novoselec.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo