Sajam Natour Alpe-Adria

Istarski aktivni turizam u osvajanju Slovenije: Osam tvrtki na međunarodnom sajmu u deželi traži partnere, sklopili već nekoliko ugovora

 Arhiva

Istra u Ljubljani predstavlja ovog tjedna svoju ponudu aktivnog turizma na 29. međunarodnom turističkom sajmu Natour Alpe – Adria. Riječ je o najvećem turističkom sajmu u Sloveniji koji promiče zeleni i aktivni turizam, te se na njemu predstavlja preko 150 izlagača iz čitave Europe.

Istarski predstavnici na sajmu su Istra Adventure, Ranch Barba Tone, Glavani Park, konoba Vorichi, srednjovjekovni tematski park Sanc. Michael, Escape Castle Svetvinčenat, Pedalistra i agroturizam Bratulići koji prije svega predstavljaju unutrašnjost Istre, i to adrenalinski turizam, pustolovne rute na quadovima, konjički turizam, srednjovjekovni festival, gastronomiju i biciklizam.

-S obzirom na to da već 10 godina surađujemo na zajedničkim projektima i provodimo zajedničke turističke programe i pakete često rabimo i zajedničke marketinške kampanje pa tako organiziramo i zajedničke nastupe na sajmovima. Ove godine po prvi puta odlučili smo nastupiti i na slovenskom tržištu, te smo iznimno zadovoljni dosadašnjom posječenošću i iskazanim interesom, kako individualnih posjetitelja tako i turističkih agencija koji su na ovom sajmu prvenstveno u potrazi za potencijalnim partnerima te zbog širenja suradnje. U prva dva dana sklopljeno je nekoliko iznimno kvalitetnih ugovora, tako da ove godine svakako očekujemo znatan porast slovenskih gostiju na našem području. Prednost ovakvih zajedničkih nastupa je da gosti na jednom štandu dobiju kompletan uvid u ponudu naših krajeva, od aktivnog odmora, smještaja te eno i gastro ponude, kazao je Mladen Draguzet, direktor tvrtke Istra Adventure koja organizira pustolovne ture po Istri na quadovima.

Poduzetni Istrani najavili su da će zajedničke čari Istre ponovno predstavljati na zagrebačkom turističkom sajmu u Zagrebu – Place2go od 16. do 18. ožujka ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:35