Nakon preuzimanja

KANADSKI DIV DOVODI U IN2 NOVU ŠEFICU Ante Mandić odlazi u najuspješniju domaću tvrtku za informacijsku sigurnost i digitalnu forenziku INsig2

Ante Mandić
 Dragan Matić / HANZA MEDIA

Kanadski div Constellation Software i službeno je preuzeo In2 grupu te je od prošlog petka u Sudskom registru naveden kao jedini član tog društva.
Pritom je kao predsjednik Uprave i dalje naveden Ante Mandić, no na njegovo bi mjesto, prema neslužbenim informacijama, trebala doći nova predsjednica Uprave, koju bi kanadska grupacija trebala imenovati ubrzo.
Constellation Software, globalna grupacija sa sjedištem u Torontu, preuzima tvrtke s potencijalom rasta ili one koje su već ostvarile vodeći položaj u razvoju softvera za razne industrije.
Trenutno ima više od 125.000 klijenata u više od 100 zemalja, a na čelu joj je Mark Leonard, relativno nepoznat biznismen koji gotovo nikada ne istupa u medijima. Valja napomenuti da Kanađanima nije prodan INsig2, vodeća kompanija u regiji u području digitalne forenzike i integrirane sigurnosti. Time se sada već bivša članica IN2 u potpunosti odvojila od te grupe, što, kako napominju iz te tvrtke, neće utjecati na njezino dosadašnje uspješno poslovanje. “Zbog specifičnosti svojega djelovanja INsig2 nije dio ovog velikog preuzimanja te nastavlja svoje poslovanje iz područja integrirane sigurnosti i digitalne forenzike kao neovisna hrvatska tvrtka u istome vlasništvu kao do sada, Ante Mandića”, pojasnili su iz tvrtke INsig2.
Insig2 je i prije preuzimanja bio prilično neovisan u odnosu na ostatak IN2 grupe jer se bavio drugačijim tržišnim segmentom. Radi se o najuspješnijoj hrvatskoj tvrtki za informacijsku sigurnost, koja dobro posluje na stranim tržištima.
Krajem 2017. godine prvo je otvorila ured u Indoneziji, a potom, u suradnji s tvrtkom Schippers IT, proširila poslovanje na nizozemsko i belgijsko tržište. Trenutačno ima oko 40 zaposlenika i prva je domaća tvrtka koja je počela raditi za NATO. Uz to, ova kompanija predvodi konzorcij koji će za Europski ured za borbu protiv prijevara (OLAF) educirati ukupno 700 europskih policajaca o digitalnoj forenzici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:03