FINANCIJSKO IZVJEŠĆE

MOL U PRVOJ POLOVICI OVE GODINE ZARADIO 1,3 MILIJARDE DOLARA Neto dobit kompanije porasla na najvišu razinu u deset posljednjih godina

    AUTOR:
    • Hina,
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.08.2017. u 09:37

Budimpesta, 081113.
Sjediste MOL-a.
Intervju sa ljudima iz madjarske naftne kompanije MOL.
Na fotografiji: zgrada MOLa.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto/Hanza Media

Mađarska naftna i plinska kompanija MOL u prvoj polovini ove godine poslovala je sa čistom CCS EBITDA-om od 1,3 milijarde dolara, što je 23 posto više nego lani, a do kraja godine očekuje da će ta dobit premašiti 2,3 milijarde dolara.

Snažan rast čiste CCC EBITDA-e rezultat je rasta svih poslovnih segmenata, kaže se u financijskom izvješću MOL-a, objavljenom u petak. Do kraja godine Uprava kompanije očekuje da će čista CCS EBITDA premašiti 2,3 milijardi dolara, čime je podigla svoju raniju procjenu od 2 milijarde dolara.

MOL je također postigao značajnu prekretnicu na svom transformacijskom putu prema petrokemijskoj djelatnosti, definiranom u kompanijskoj strategiji 2030., potpisivanjem ključnih ugovora za svoj vodeći projekt Poliol.

"Značajno smo podigli našu godišnju procjenu za 2017. čiste CCS EBITDA-e iznad 2,3 milijardi dolara, zahvaljujući vrlo snažnoj izvedbi grupe u prvoj polovini godine, što je daljnji dokaz našeg otpornog, integriranog poslovnog modela i kvalitete imovine", rekao je predsjednik i izvršni direktor MOL-a Zsolt Hernadi u komentaru poslovnih rezultata.

Neto dobit kompanije porasla je u prvom polugodištu 17 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 639 milijuna dolara – najvišu razinu u zadnjih 10 godina. Neto prihodi od prodaje u prvom su polugodištu uvećani za 20 posto, na 6,87 milijardi dolara, pokazuje financijsko izvješće.

Tagovi

Izdvajamo