OT Logistics

Poljaci dali ponudu za preuzimanje riječke luke

Luka Rijeka, ilustracija
 Tea Cimas / HANZA MEDIA

Poljski OT Logistics, najveći dioničar Luke Rijeka, objavio je na stranicama Zagrebačke burze ponudu za preuzimanje preostalih dionica riječke luke.

Kako stoji u objašnjenju, za OT Logistics je, nakon što je od države nedavno kupio još 11,75 posto dionica Luke Rijeka čime je svoj vlasnički udio podebljao na 32,56 posto, nastala zakonska obveza za objavu ponude za preuzimanje. Predmet preuzimanja je 5,849.365 redovnih dionica Luke Rijeka, što čini 43,39 posto temeljnog kapitala. Ukupni je temeljni kapital Luke Rijeka podijeljen na 13,480.475 dionica, nominalne vrijednosti 40 kuna po dionici, a u rukama OT Logisticsa trenutačno je 4,389.356 redovnih dionica ili 32,56 posto.

Iz mirovinskih su fondova, koji su također vlasnici dionica Luke Rijeka, poručili da su s OT Logisticsom potpisali međudioničarski ugovor o suradnji u riječkoj luci. Riječ je o AZ i Erste mirovinskom fondu.

"AZ i Erste mirovinski fondovi, kao institucionalni investitori, i tvrtka OT Logistics u ovom projektu vide vrlo dobru priliku za ostvarivanje zajedničkih ciljeva, a to su dugoročno ulaganje u razvoj i jačanje Luke Rijeka te ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata", ističu mirovinci u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:55