KHA četiri

Ramljakova savjetnica Irena Weber na čelu tvrtke zadužene za strateški investicijski projekt Hoteli Plat

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.12.2017. u 13:59

Arhiva

Irena Weber

Na čelu tvrtke KHA četiri, čiji su osnivački Agrokor, Karisma Resorsts International i fond Nexus, više nije Marinko Benić, već je u sudskom registru kao osoba ovlaštena za zastupanje upisana Irena Weber, direktorica u toj tvrtki. 

Uz Weber, osobe ovlaštene za zastupanje KHA četiri i nadalje su Krunoslav Šimatović, Nemanja Kostić i Ante Ramljak.

Weber zastupa društvo skupno od 20. prosinca ove godine, kada je direktorom prestao biti Marinko Benić, a te su izmjene upisane u i objavljene u sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu u četvrtak, 28. prosinca.

Irena Weber je od lipnja bila savjetnica izvanredno gpovjerenika Agrokora Ante Ramljaka i to za imovinski portfelj i non-core poslovanje.

Kako je Jutarnji list pisao još u travnju, ona spada u Ramljakovu ekipu iz CAIB-a, gdje je i započela karijeru te napredovala do mjesta pomoćnice predsjednika Uprave Ante Ramljaka. Iz CAIB-a je otišla nedugo nakon Ramljaka, prvo u brokersku kuću To One koju je vodio Josip Galinec, svojedobno prvi šef brokerskog odjela Zabe. To je očito bio samo prijelazni položaj, jer već nakon godinu dana vidimo je u Hypo Alpe Adria banci (HAAB), kao direktoricu korporativnih financija. U HAAB-u se penjala sve do Nadzornog odbora. Nakon što je HAAB promijenio vlasnika i postao Addiko, spušta se na položaj direktorice za poslove s građanima. Prošle godine u rujnu promijenila je kompaniju i postala članica Uprave turskog Kent Banka.

KHA četiri je 2015. godine postao vlasnikom dubrovačkih Hotela Plat, u procesu privatizacije te tvrtke, najavljujući da će već u 2017. Plat dobiti "novo lice". No, do danas investicija od oko 430 milijuna eura u toj dubrovačkoj hotelskoj kući nije realizirana, iako je Vlada taj projekt početkom ove godine uvrstila na listu strateških investicija. 

Neslužbeno se doznaje da se za investiciju u Hotele Plat čeka razrješenje situacije s Agrokorom, a izvori bliski KHA-u ističu da meksički hotelski lanac Karisma Resorts International nema namjeru niti je ikada planirala izaći iz hrvatskog turizma i KHA-a. Ti izvori napominju i da u svemu surađuju s najvećim globalnim turoperatorom, TUI-jem, koji je bio i partner u osnivanju KHA-a, s kojim i u Platu i na drugim destinacijama u budućnosti planira još jaču suradnju.

Uz Hotele Plat, u sastavu KHA su i Hoteli Koločep i Hoteli Živogošće, a od početka 2017. upravljaju i hotelskim resortom Ruža vjetrova u Crnoj Gori.

Izdvajamo