KHA četiri

Ramljakova savjetnica Irena Weber na čelu tvrtke zadužene za strateški investicijski projekt Hoteli Plat

Irena Weber
 Arhiva

Na čelu tvrtke KHA četiri, čiji su osnivački Agrokor, Karisma Resorsts International i fond Nexus, više nije Marinko Benić, već je u sudskom registru kao osoba ovlaštena za zastupanje upisana Irena Weber, direktorica u toj tvrtki.

Uz Weber, osobe ovlaštene za zastupanje KHA četiri i nadalje su Krunoslav Šimatović, Nemanja Kostić i Ante Ramljak.

Weber zastupa društvo skupno od 20. prosinca ove godine, kada je direktorom prestao biti Marinko Benić, a te su izmjene upisane u i objavljene u sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu u četvrtak, 28. prosinca.

Irena Weber je od lipnja bila savjetnica izvanredno gpovjerenika Agrokora Ante Ramljaka i to za imovinski portfelj i non-core poslovanje.

Kako je Jutarnji list pisao još u travnju, ona spada u Ramljakovu ekipu iz CAIB-a, gdje je i započela karijeru te napredovala do mjesta pomoćnice predsjednika Uprave Ante Ramljaka. Iz CAIB-a je otišla nedugo nakon Ramljaka, prvo u brokersku kuću To One koju je vodio Josip Galinec, svojedobno prvi šef brokerskog odjela Zabe. To je očito bio samo prijelazni položaj, jer već nakon godinu dana vidimo je u Hypo Alpe Adria banci (HAAB), kao direktoricu korporativnih financija. U HAAB-u se penjala sve do Nadzornog odbora. Nakon što je HAAB promijenio vlasnika i postao Addiko, spušta se na položaj direktorice za poslove s građanima. Prošle godine u rujnu promijenila je kompaniju i postala članica Uprave turskog Kent Banka.

KHA četiri je 2015. godine postao vlasnikom dubrovačkih Hotela Plat, u procesu privatizacije te tvrtke, najavljujući da će već u 2017. Plat dobiti "novo lice". No, do danas investicija od oko 430 milijuna eura u toj dubrovačkoj hotelskoj kući nije realizirana, iako je Vlada taj projekt početkom ove godine uvrstila na listu strateških investicija.

Neslužbeno se doznaje da se za investiciju u Hotele Plat čeka razrješenje situacije s Agrokorom, a izvori bliski KHA-u ističu da meksički hotelski lanac Karisma Resorts International nema namjeru niti je ikada planirala izaći iz hrvatskog turizma i KHA-a. Ti izvori napominju i da u svemu surađuju s najvećim globalnim turoperatorom, TUI-jem, koji je bio i partner u osnivanju KHA-a, s kojim i u Platu i na drugim destinacijama u budućnosti planira još jaču suradnju.

Uz Hotele Plat, u sastavu KHA su i Hoteli Koločep i Hoteli Živogošće, a od početka 2017. upravljaju i hotelskim resortom Ruža vjetrova u Crnoj Gori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:16