PROMJENA PLANA

Rasmussen ulazi na hrvatsko tržište, ali ne preko fonda Nexus

Nakon što je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga u petak objavila da je oduzela dozvolu za rad društvu za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima rizičnog kapitala
Nexus Private Equity Partneri, Henrik Fogh Rasmussen, vlasnik konzultantske tvrtke Argonne Global i sin bivšega glavnog tajnika NATO-a, kako doznajemo, ohladio se od ideje preuzimanje tog društva, ali idući tjedan dolazi u Hrvatsku. Raspored mu je gust, sastanak za sastankom i na kraju odlučit će koji je najbolji model/strategija ulaska na hrvatsko tržište i investicija. Međutim, o Nexusu, prema neslužbenim informacijama, neće biti riječi.
- Nismo odustali od ulaska na hrvatsko tržište - kratko nam je rekao Damir Mihanović, ključni svjedok protiv Ive Sanadera u aferi Fimi Media koji Rasmussenu vodi poslove u regiji. Navodno ovisno o tome kako će proći razgovori odlučit će se kako nastupiti na hrvatskom tržištu.
Krajem kolovoza prošle godine pojavila se informacija da je Henrik Fogh Rasmussen zajedno s još nekim inozemnim investitorima osmislio financijsku konstrukciju za preuzimanje Nexusa. No, taj se plan temeljio na nadi da regulator Nexusu neće uzeti licencu. Pod novim okolnostima pitanje je tko će se usuditi ući u tu avanturu jer, kako je rekao jedan od igrača na tržištu, “ tu se više nema što preuzeti”.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:55