U PODRAVKI NAPETO UOČI SKUPŠTINE DIONIČARA Kandidat mirovinskih fondova Damir Sertić odustao od ulaska u Upravu

Mirovinci će, čini se, ipak imati samo dva člana vodećeg tima koprivničke kompanije
 Dragan Matić / CROPIX

Privatni konzultant Damir Sertić, koji je trebao ući u Upravu Podravke u kvoti mirovinskih fondova, odustao je od toga, doznajemo iz zagrebačkih poslovnih krugova.

Zasad nije poznato tko će sve u Upravu nakon što skupština dioničara u petak proširi to tijelo na šest članova.

Prema istim informacijama, Sertić nije izdržao pritisak zbog snažnog protivljenja države njegovu imenovanju. Sertić je savjetovao prethodnu upravu i njezina šefa Zvonimira Mršića i u nekoliko je godina na tom poslu navodno “okrenuo” oko dva milijuna Podravkinih kuna. Osim te, za državu sporne suradnje, Sertiću je otežavajuća okolnost što je navodno bio zainteresiran da kao član Uprave bude zadužen za kadroviranje, što bi bio presedan jer je taj resor oduvijek bio u rukama šefa Uprave.

Ovo ne bi bilo prvi put da Sertić odustaje od ulaska u Upravu. To je učinio i potkraj veljače, kada su se država i mirovinci u dramatičnim okolnostima dogovarali o sastavu novog poslovodstva. Među njima je bio i Sertić, ali je odustao pred vratima sobe za sastanke nakon što je, navodno, primio poruku da mu ne bi bilo pametno ući jer će biti izložen neugodnim pitanjima.

Da se nešto kuha, potvrđuju i izvori bliski menadžmentu kompanije.

- Sve je otvoreno, a u ovom se trenutku između države i mirovinaca ne vode nikakvi pregovori - rekao nam je upućeni sugovornik.

Čini se kako drugi “mirovinski” kandidat, menadžer Marko Đerek iz Plive, nije upitan, pa bi on vjerojatno mogao proći. Time bi mirovinci dobili dva člana Uprave (Đerek i sadašnji glavni financijaš Davor Doko), a država bi i dalje kontrolirala trojicu - šefa Uprave Marina Pucara te Ljiljanu Šapinu i Hrvoja Kolarića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:12