IZVJEŠTAJ UPRAVE

VARTEKS REFINANCIRA KREDIT Pokrenut i program kojim će se zbrinuti višak od 46 radnika

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.04.2018. u 15:43

Varazdin, 180511.
Saborski zastupnici Ivan Cehok i Zlatko Horvat na sastanku su u Vladi na kojem se odlucuje o pomoci brodogradilistima. Cehok i Horvat traze da se u istom paketu pomogne i varazdinskom Varteksu. I dok su saborski zastupnici na sastanku, u Varteksu su proglaseni najbolji radnici u prosloj godini. Najbolja sivacica je Dubravka Maltar koja je kao nagradu dobila mjesecnu placu.
Na slici: pogon Varteksa.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Željko Hajdinjak / Hanza Media

Arhivska gotografija, pogon Varteksa

Uprava Varteksa u četvrtak je izvijestila o refinanciranju i povoljnijoj otplati kredita te o pokrenutom programu rješavanja kolektivnog viška radnika, koji obuhvaća 46, pretežno administrativnih djelatnika.

U Varteksovoj objavi navodi se kako je potpisan dodatak ugovoru o klupskom kreditu između Varteksa te HBOR-a i Zagrebačke banke, vezan uz osnovni ugovor o klupskom kreditu i njegove dodatke koji su svi sklopljeni 2014. godine u ukupnom iznosu od 10,9 milijuna eura.

Kroz dodatak ugovoru postignuti su povoljniji uvjeti financiranja te definiran poček od 36 mjeseci, kako za glavnicu kredita tako i za obračunatu redovnu kamatu u razdoblju počeka te dospjelu do datuma sklapanja dodatka ugovoru.

Utvrđen je i pokrenut i program kolektivnog viška radnika koji obuhvaća 46, pretežno administrativnih djelatnika, kaže se u objavi.

Zaključuje se da je tako, nakon dokapitalizacije Varteksa koja je provedena početkom 2018. godine, realizirano i financijsko restrukturiranje duga s ključnim bankama te nastavljeno kadrovsko restrukturiranje kompanije, uz paralelnu provedbu svih ostalih utvrđenih projekata potrebnih za stabilizaciju i razvoj poslovanja.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo