IZVJEŠTAJ UPRAVE

VARTEKS REFINANCIRA KREDIT Pokrenut i program kojim će se zbrinuti višak od 46 radnika

Arhivska gotografija, pogon Varteksa
 Željko Hajdinjak / Hanza Media

Uprava Varteksa u četvrtak je izvijestila o refinanciranju i povoljnijoj otplati kredita te o pokrenutom programu rješavanja kolektivnog viška radnika, koji obuhvaća 46, pretežno administrativnih djelatnika.

U Varteksovoj objavi navodi se kako je potpisan dodatak ugovoru o klupskom kreditu između Varteksa te HBOR-a i Zagrebačke banke, vezan uz osnovni ugovor o klupskom kreditu i njegove dodatke koji su svi sklopljeni 2014. godine u ukupnom iznosu od 10,9 milijuna eura.

Kroz dodatak ugovoru postignuti su povoljniji uvjeti financiranja te definiran poček od 36 mjeseci, kako za glavnicu kredita tako i za obračunatu redovnu kamatu u razdoblju počeka te dospjelu do datuma sklapanja dodatka ugovoru.

Utvrđen je i pokrenut i program kolektivnog viška radnika koji obuhvaća 46, pretežno administrativnih djelatnika, kaže se u objavi.

Zaključuje se da je tako, nakon dokapitalizacije Varteksa koja je provedena početkom 2018. godine, realizirano i financijsko restrukturiranje duga s ključnim bankama te nastavljeno kadrovsko restrukturiranje kompanije, uz paralelnu provedbu svih ostalih utvrđenih projekata potrebnih za stabilizaciju i razvoj poslovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:59