OPTIMAPHARM

Zagrebačka kompanija za klinička istraživanja preuzela češki MKS Research

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.01.2018. u 11:57

Arhiva

Gordana Gregurić Čičak, predsjednica Uprave Optimapharma

Zagrebačka kompanija za klinička istraživanja Optimapharm preuzela je srodnu češku kompaniju MKS Research, objavili su u srijedu iz Optimapharma.

Optimapharm je, navodi se u priopćenju, vodeće regionalna kompanija u području provođenja kliničkih istraživanja (Clinical research organization - CRO), a  preuzimanjem MKS Researcha, odnosno ulaskom na češko tržište, dodatno jača portfelj klijenata iz farmaceutske i biotehnološke industrije i tržišnu poziciju u srednjoj Europi.

Taj potez u skladu je sa srednjoročnim strateškim ciljem te hrvatske tvrtke da postane najveća neovisna kompanija za klinička istraživanja u srednjoj i istočnoj Europi i s operacijama širom Europe i SAD-a, kaže se u priopćenju.

Optimapharm će nakon preuzimanja imati 120 zaposlenih i godišnje poslovne prihode iznad 12 milijuna eura. 

U priopćenju se navodi kako je vrijednost globalnog tržišta kliničkih istraživanja proteklih godina rasla po godišnjim stopama iznad 10 posto, a u 2016. godini dosegnula je 31,4 milijarde američkih dolara. Predviđa se da će u razdoblju od 2017. do 2021. dosegnuti 49,26 milijardi dolara. Najveće tržište je SAD koji čini 40 posto globalnog tržišta, dok je Europa drugo najveće tržište.

Izdvajamo