OPTIMAPHARM

Zagrebačka kompanija za klinička istraživanja preuzela češki MKS Research

Gordana Gregurić Čičak, predsjednica Uprave Optimapharma
 Arhiva

Zagrebačka kompanija za klinička istraživanja Optimapharm preuzela je srodnu češku kompaniju MKS Research, objavili su u srijedu iz Optimapharma.

Optimapharm je, navodi se u priopćenju, vodeće regionalna kompanija u području provođenja kliničkih istraživanja (Clinical research organization - CRO), a preuzimanjem MKS Researcha, odnosno ulaskom na češko tržište, dodatno jača portfelj klijenata iz farmaceutske i biotehnološke industrije i tržišnu poziciju u srednjoj Europi.

Taj potez u skladu je sa srednjoročnim strateškim ciljem te hrvatske tvrtke da postane najveća neovisna kompanija za klinička istraživanja u srednjoj i istočnoj Europi i s operacijama širom Europe i SAD-a, kaže se u priopćenju.

Optimapharm će nakon preuzimanja imati 120 zaposlenih i godišnje poslovne prihode iznad 12 milijuna eura.

U priopćenju se navodi kako je vrijednost globalnog tržišta kliničkih istraživanja proteklih godina rasla po godišnjim stopama iznad 10 posto, a u 2016. godini dosegnula je 31,4 milijarde američkih dolara. Predviđa se da će u razdoblju od 2017. do 2021. dosegnuti 49,26 milijardi dolara. Najveće tržište je SAD koji čini 40 posto globalnog tržišta, dok je Europa drugo najveće tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:18