Odluka je pala

Kupit ću stan od 39 kvadrata u Prečkom!

Mala površina, pristupačna cijena, predivan pogled i neobična spavaća soba prevagnuli su u korist ovog stana

Mlada poslovna žena dvoumila se između nekoliko stanova, a u najužem krugu bio je stan površine 56 kvadrata na Oranicama. Međutim, nije se za njega odlučila.

- Zgrada mi je bila lijepa i stan je bio gotov, ali investitor Titan nekretnine nije bio spreman za neke dodatne radove, nego sam mogla kupiti to što sam vidjela. Također, investitor nije htio ići ispod svoje tražene cijene. A kako nisam imala onaj 'wow' efekt, odugovlačila sam s odlukom i na kraju odustala od tog stana - kaže.

Isprva je, dodaje, gledala dvosobne stanove, čija površina varira između 40 i 60 kvadrata, a samim time varira i njihova cijena. Razlika može iznositi i do 20.000 eura za dvosoban stan, a htjela je što manji stan kako bi bio što povoljniji. Obilazila je i stanove na Vrbanima III, ali je brzo odustala od te opcije jer su zgrade vrlo blizu pozicionirane pa susjedi iz druge zgrade praktički vide sve što se događa u stanu, a istodobno se i oni mogu vidjeti.

- Također, na početku mi je bilo nevažno na kojem je katu stan, ali kad bih već mogla birati, izabrala bih uvijek viši kat zbog boljeg pogleda, manje buke, više svjetla te ljepšeg i otvorenijeg pogleda s prozora i balkona - kaže i objašnjava zbog čega je odustala od kupnje preostala dva stana. Gip Pionir je od kupca tražio ili gotovinu ili hipoteku na drugu nekretninu, a potencijalni stanovi bili su sjeverne orijentacije ili neodgovarajućeg tlocrtnog rasporeda. Stan investitora Euroyachting, pak, bio je dugačak i relativno uzak, što nije ostavljalo mogućnost za dodatnu sobu. Također, lođa se protezala cijelom širinom stana, ali je bila jako uska, a gleda na krov trgovačkog centra. Odluka je tako pala na stan površine 39 kvadrata u Prečkom!

- Isprva sam eliminirala taj stan jer mi se spavaća soba, povezana s boravkom bez vrata, činila premalom. Kad sam obilazila stan, još nije bilo prozora i sve mi je izgledalo nekako čudno. Onda sam satima proučavajući tlocrt primijetila da to možda uopće nije loše. Stan je imao puno prednosti, a na spavaću sobu počela sam gledati kao na nešto neobično i jedinstveno - kaže i dodaje da je najveća prednost stana dobra prometna povezanost.

- Ispunila sam gotovo sve postavljene uvjete: mala površina i spavaća soba koja nije sto posto zasebna, ali je na neki način odvojena, orijentacija jug-istok je idealna; tu je balkon i otvoren pogled na krovove, park i livadu; stan je u zoni tramvaja i autobusa, što mi daje neku sigurnost jer su manji stanovi u zoni javnog gradskog prijevoza uvijek najtraženiji pa se relativno brzo mogu iznajmiti ili prodati ako zatreba; na kraju sam kupila i garažu, tako da je cijena stana mogla biti i manja - zadovoljno nabraja i dodaje kako se tek sad našla pred pravim izazovom: kreditno je sposobna, ali pitanje je koliki iznos kredita podići i koliko planira izdvojiti za uređenje interijera.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 23:31