TRŽIŠTE NEKRETNINA

ISTRAŽILI SMO ZAPADNI DIO ZAGREBA Dvosobni stan površine 43 kvadrata za 75.845 eura!

Cijena novogradnje raste. Za stan se traži oko 2000 eura po kvadratu. Koji su kvartovi najtraženiji, kakva je ponuda, što se traži i tko su potencijalni kupci?

Iako je centar Zagreba mnogima najatraktivnija lokacija za stanovanje, velik broj potencijalnih kupaca, a naročito mladih obitelji s djecom, radije se odlučuje za naselja izvan gradske gužve i s puno zelenih površina, koja nude velike mogućnosti za rekreaciju i pregršt sadržaja za djecu, kao što su kvartovi u zapadnom dijelu grada. Po čemu se taj dio grada izdvaja, što potencijalni kupci traže i kako se kreću cijene nekretnina, razgovarali smo s Tamarom Grgat s novog visokospecijaliziranog portala za nekretnine Prvi kvadrat.

- Zapadni je dio Zagreba u odnosu na, primjerice, istočni dio puno razvijeniji, gradi se sve više i više stanova po pristupačnijim cijenama za mlade parove i obitelji. Najveća prednost je to što omogućuje kvalitetan život: naselja su okružena prirodom, a raste broj sadržaja nužnih za mlade obitelji, kao što su dječji vrtići, škole i parkovi, igraonice, trgovine, restorani i kafići. A dobro je povezan i sa samim centrom grada - komentira Tamara Grgat i dodaje kako je kod kupaca najvažniji kriterij kvaliteta stanovanja u nekretnini koju kupuju, a to su lokacija, kvaliteta gradnje, izgled, pogled, parking i blizina sadržaja.
Potencijalni kupci pretežno traže stanove u novogradnji, modernog uređenja, ali uz pristupačnije cijene koje, s obzirom na sve veću potražnju, lagano rastu.

Raznolika ponuda

- Traže se najbolje i svakako najjeftinije nekretnine, a ponude ne nedostaje. Više su zainteresirani za novogradnju, a najtraženiji su dvosobni i trosobni stanovi od 50 do 80 kvadrata. Najveća je ponuda na Trešnjevci, odnosno na Jarunu i Vrbanima - kaže Tamara Grgat i dodaje kako je na najveća potražnja na Jarunu, gdje se traže trosobni stanovi za mlade obitelji, te na Trešnjevci, gdje se traže dvosobni stanovi namijenjeni mladim parovima, studentima i samcima koji žele biti u središtu svih događanja.
Izdvaja i nekoliko odličnih prilika: na portalu Prvi kvadrat najatraktivniji je oglas, gledajući omjer cijene i kvalitete, dvosobni stan površine 64 kvadrata u Koprivničkoj ulici, koji se nalazi u visokom prizemlju i gleda na tri strane svijeta, a ima i prostrano privatno spremište u podrumu te parkirno mjesto u dvorištu. Stan je vrhunske kvalitete, od vanjske stolarije koja je od drva presvučenog aluminijem, električnih podizača roleta i troslojnog hrastova parketa do protuprovalnih vrata. Cijena? 133.434 eura.

Od 75 do 450 tisuća €

U ponudi je i stambena zgrada u gradnji u Dužicama, s luksuznim stanovima površine od 54 do 115 kvadrata. Mikrolokacija zaokružuje cjelokupnu priču jer nudi nekoliko dječjih vrtića, srednjih i osnovnih škola, tržnicu, mnogo trgovačkih lanaca, parkova i ostalog sadržaja, a ono što danas svakako dobro dođe izvrsna je prometna povezanost - ističe i dodaje kako cijene rastu radi povećane potražnje, a trenutačna prosječna cijena novogradnje iznosi oko 2000 eura po kvadratu.
Ipak, mogu se pronaći i povoljniji stanovi. Jedan od povoljnijih novosagrađenih stanova na portalu nalazi se u Petrovaradinskoj ulici. Riječ je o dvosobnom stanu na zadnjem katu zgrade, površine 43 kvadrata, koji se prodaje za 75.845 eura. Stan je useljiv namješten, minimalistički je uređen, u A energetskom razredu, ima klima-uređaj, videonadzor, alarm... S druge strane, najskuplja novogradnja na tom portalu odnosi se na trosobni dvoetažni stan površine 114 kvadrata u Kuzminečkoj ulici na Jarunu. Stan ima predivnu veliku terasu s pogledom na Jarun i garažu, a cijena iznosi 450.000 eura.

Kako jednostavno i brzo koristiti tražilicu za nekretnine Prvi Kvadrat saznaj OVDJE

Na karti koja je sastavni dio tražilice Prvi Kvadrat pogledajte koliko se nekretnina prodaje u blizini, usporedite im cijene i saznajte sve što možete, a možete puno. Uštedite si vrijeme, budite efikasni i iskoristite sve mogućnosti tražilice Prvi Kvadrat.

Pročitaj više o temi na stranici Moj prvi kvadrat.

Foto: Beislava Picek/EPH, Prvi Kvadrat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:53