EKSTERIJER U INTERIJERU

Dječja soba odjevena u cvjetno šarenilo

Osvježavanje zidova bojom i postavljanje tapeta trendi su i jednostavan način za unošenje razigranosti u dom. Saznajte kako je, hrabro kombinirajući cvjetne uzorke  i boje, prekrasno uređenje ostvarila mlada zagrebačka obitelj.

Uređujući svoj životni prostor, mlada zagrebačka obitelj imala je jasnu viziju - njihov dom odisat će vedrinom, šarenilom i prozračnošću. A gdje pronaći veću inspiraciju nego u prirodi koja nas okružuje? Velika kvadratura stana bila je savršen poligon za eksperimentiranje, pa su tako u svakoj prostoriji bile dopuštene jarke boje i hrabri uzorci. Primjerice, hodnik ovoga stana obojen je azurno plavim tonovima, a i tapete se nalaze gotovo posvuda. Posebno je ljupka soba njihovih djevojčica.

Njezinim zidovima dominira tapeta Ibiza danskog proizvođača Eijffinger. - Općenito sam ljubitelj tapeta i ukrašavanja zidova, tako da ih u svojem stanu imam nekoliko. Ovu sam tapetu vidjela još prije nekoliko godina i odmah sam znala da će, čim se preselimo u novi stan, krasiti zidove dječje sobe - govori nam vlasnica Ana. I dok je jedan zid posut raznobojnim cvijećem na modroj pozadini, drugi je obojen nježnim ružičastim tonovima. Kombinacija koja nekima djeluje pomalo nezamislivo ovdje fantastično funkcionira. Pri uređenju se nije zaziralo ni od kombiniranja sitnih i krupnijih uzoraka, pa tako, bez obzira na relativno sitne elemente na tapeti, na tepihu "cvatu" upečatljivi i veliki cvjetovi.

I dok je jedan zid posut raznobojnim laticama, drugi je obojen nježnim ružičastim tonovima. Kombinacija koja nekima djeluje nezamislivo ovdje ostavlja "wow" dojam.

Uz tepih, na podu se ovdje nalaze i ružičasti i sivi jastuci za sjedenje, kao i dekorativne košare ispunjene plišanim, filcanim, platnenim i vunenim dječjim igračkama. Kao zanimljiv, ali i koristan detalj pokazale su se malene ljestve na kojima su svoje mjesto pronašla dva sasvim posebna "plišanca". - Te dvije igračke zauzimaju posebno mjesto u sobi. One su, naime, prve igračke koje smo kupili našim kćerima - otkriva nam mama dvaju djevojčica. Promatrajući njihovo ružičasto carstvo, uočavamo i šarmantni detalj u vidu dekorativne bijele krletke, koja je kupljena davno prije nego što su se počele posvuda nalaziti, rekla nam je vlasnica. Kao dobar detalj pokazao se i drveni okvir s fotografijama koje prikazuju sretne obiteljske trenutke.

Jarku i razigranu prostoriju umiruje nježni bijeli namještaj, a odrastanjem Aninih kćeri, mijenjat će se i izgled sobe, ali i cjelokupnog stana. Ova 36-godišnjakinja inače je po struci komercijalistica, ali posljednjih godina svoj hobi uređivanja interijera preusmjerila je u posao, pa tako sada iza sebe ima nekoliko uređenih stanova i poslovnih prostora. Kao glavnu vodilju prilikom uređivanja svojega, ali i stanova klijenata i prijatelja, Ana smatra mogućnost za promjenu. A ona se, govori nam, najlakše ostvaruje osvježavanjem zidova i postavljanjem tapeta. Razigrane i posute najljepšim cvijećem, u ovom sretnom stanu pokazale su se divnim odabirom.

Foto: Berislava Picek / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:15