MJESTA KOJA VOLIMO

Gradski izlog koji privlači sunce

Svojim uređenjem oduševljava u svako godišnje doba, a posljednjih mjeseci zagrebačke prolaznike uveseljava vedinom i rascvjetanošću. Ljuljačke, cvijeće, lampice i svijeće - kraj concept storea Kofer jednostavno morate na trenutak zastati.

Još 2016. godine na Film Food Festivalu koji se održavao u zagrebačkom parku Zrinjevac primijetili smo kreativnu ekipu skrivenu iza imena Kofer.

Irena Mićić i Marija Matković prepoznatljive su postale po izradi svjećica u limenkama, a u suradnji s mladim hrvatskim umjetnicima, ilustratorima i ugostiteljima njihovi proizvodi sa zabavnim ilustracijama te motivima hrvatskih, ali i europskih gradova osvajaju kako domaće tržište, tako i strane turiste.

- Sama ideja o otvaranju dućana krenula je od ekipe A most unusual gardena koji su nam predložili pokretanje concept Stora namijenjenog svima koji bi htjeli odabrati kreativan poklon ili svjećicu za svaku prigodu - otkriva Irena, pojašnjavajući kako se u njihovu šarmantno uređenom prostoru može, uz svjećice, pronaći i 13 vrsta gina, tonici, čajevi, kasice, kožni novčanici, rokovnici... Svijeće u limenci ipak su njihov najprepoznatljiviji proizvod, a vrlo često uljepšavaju sretna događanja poput krstitki ili, pak, vjenčanja. Zaljubljeni parovi nerijetko su Koferove mušterije - spomenute svjećice idealan su poklon u vidu pozivnica ili pak zahvalnica za njihov najvažniji dan.

No da bismo se zainteresirali za ponudu ovog concept storea, nismo u njega morali ni zakoračiti - osvojio nas je na prvu, doslovno s ulice. Njegov izlog trenutno je jedan od najnježnijih i najromantičnijih u gradu i teško da ga nećete zamijetiti prošetate li zagrebačkom Gundulićevom ulicom. Drvene ljuljačke i cvjetni aranžmani savršeno se uklapaju u proljetnu atmosferu koja vlada gradskih ulicama, a djevojke su nam otkrile kako je njihov aktualni Koferov izlog nastao.

- Ljuljačke su izradile muške snage našeg tima, a za ljepotu cvjetnih dekoracija zaslužan je atelje Cvit Happens. Oni su drvene ljuljačke ukrasili zelenilom, eukaliptusom i raznim cvjetnim aranžmanima u nekoliko boja, uz prirodnu mahovinu koja ukrašava pod izloga te ostavlja dojam jedne prave proljetne cvjetne livade - ponosno nam pojašnjavaju vlasnice Irena i Marija, dodajući kako je izlog njihove trgovine neočekivano postao i omiljena zagrebačka instagramska kulisa.

- Primijetili smo da se izlog sviđa prolaznicima i kupcima, škljocanje aparata i bliceva ispred naše trgovine postalo je sasvim uobičajen prizor - govore uz smijeh. Moderan, svjež i nježan identitet izloga prenosi se i u sam interijer dućana. Uz mnogo zelenila i prirodnih materijala, relativno malen prostor trgovine kvadraturom taman je dovoljan da se izlože svi željeni proizvodi, a da se ujedno zadrži ugodna i prijateljska atmosfera koju ovaj mladi tim živi i njome se ponosi.

Budući da je njihov prostor na podosta prometnoj ulici, uređivanje i dekoriranje neizmjerno raduje vlasnice, a svaka nova sezona predstavlja nov izazov, kako u kreativnim i umjetničkim suradnjama, tako i u uljepšavanju samog dućana. Naime, postoji li bolji i ljepši način za predstavljanje identiteta trgovine i privlačenje radoznalih prolaznika?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:40