EKSTERIJER U INTERIJERU

Dom nedaleko od Čakovca koji slavi prirodu

Instagram blogerica Marsela Glavina stoji iza prekrasnog lifestyle profila marylandist, a njezin bajkoviti dom  pravi je mali interijerski bombon. Osim živih biljaka, tu su i svijećnjak u obliku kaktusa, posteri s biljem, posteljina s poljskim cvijećem, pletene košare...

Sigurno ste već primijetili da smo veliki obožavatelji Instagram profila domaćih blogerica. Mislimo da su sjajne i da ponosno mogu stajati uz bok svim sličnim svjetskim profilima. Jedna od njih je i Marsela Glavina koja stoji iza profila @marylandist u čiji prekrasan dom, točnije, bajkovitu spavaću sobu, vas vodimo danas. Sama kuća nalazi se u Međimurju, u jednom selu nedaleko od Čakovca gdje Marsela i njezin partner žive u obiteljskoj kući, u stanu u potkrovlju. Pitamo je u kojem stilu je uredila stan.

- Kad je stil uređenja u pitanju, volim sve pomalo pa bih rekla da kod nas prevladava umjereni eklekticizam i tzv. ‘bohemian style’, što i ne čudi s obzirom na to da smo oboje umjetničke duše. Kod uređenja smo odabrali bijelu boju kao pozadinsku (zidovi i namještaj), a stan smo začinili detaljima i dekoracijama u veselim bojama te zelenilom, odnosno biljkama koje volim skupljati. Stan se sastoji od kuhinje, dnevnog boravka, kupaonice te radne i spavaće sobe koje su spojene u jednoj prostoriji - objašnjava Marsela dok nas vodi u spavaću sobu koja je i bila razlog našeg posjeta jer je savršen primjer kako na lijep način unijeti eksterijer u interijer. Spavaća soba smještena je u malo većoj prostoriji i spojena je s radnim dijelom. Namještaj je uglavnom iz Ikee i Lesnine.

- Kod uređenja spavaće sobe jako mi je bitno da bude svijetla i prozračna te da nije pretrpana s previše stvari. Kad su dekoracije u pitanju, mislim da je važno odabrati upečatljive detalje, ali valja biti umjeren. Moraju vladati neki red i sklad, barem u mom slučaju. Mislim da se puno toga može postići odabirom dekoracija - objašnjava nam kreativna blogerica, a nas zanima otkud ljubav prema bilju i biljnim motivima? - Moja ljubav prema biljkama počela je rasti otkako smo se uselili u vlastiti stan.

Ima nešto posebno u tim biljkama, unose svježinu u prostor i to mi se sviđa. Također, briga o biljkama me opušta. Volim zelenilo, a biljke u interijeru omogućavaju mi da ostvarim povezanost s prirodom koja mi je izuzetno bitna - kaže Marsela dok zajedno promatramo brojne elemente kojima je unijela biljne motive u interijer. Tu su prave žive biljke, svijećnjak u obliku kaktusa, posteri s biljkama, posteljina, ukrasni jastuci i razne druge dekoracije. Što se tiče živog bilja, Marsela kupuje uglavnom ono što joj se svidi ili ono za što zna da nije zahtjevno za održavanje. - Imam monsteru, puno kaktusa koje obožavam, razne vrste fikusa, orhideje, nekoliko različitih bršljana, kućnu srećicu, svekrvin jezik... Konkretno u spavaćoj sobi imamo orhideju, fikus, dracenu i bršljan - kaže.

Nama je ipak najupečatljiviji element u sobi predivna posteljina ukrašena livadnim cvijećem iz Ikee. Pitamo Marselu ima li poneki savjet za naše čitatelje kako unijeti dašak prirode u interijer. - Osim samih biljaka, tu su razne dekoracije poput postera s monsterom ili kaktusima (preporučujem Desenio postere), ukrasnim jastučnicama, pladnjevima u obliku biljaka, posteljinom i raznim ukrasima.

Kreativka obožava bilje, a ima razne vrste fikusa, orhideje, nekoliko različitih bršljana, kućnu srećicu, dracene...

Mislim da su pletene košare od bambusa, ratana ili morske trave također dobar način da se ostvari ta povezanost s prirodom. Sezonsko cvijeće poput suncokreta je odličan izbor. Preporučujemm i buket lavande na noćnom ormariću, primjerice, jer ne samo da lijepo izgleda, već će vam i cijela spavaća soba fino mirisati - zaključila je Marsela Glavina.

Foto: Marsela Glavina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:37