INSTAGRAM PROFIL

Manekenka s tisuću biljaka koja obožava svoju kokoš

Iako ju je prepoznatljivom učinila njezina ljepota, Summer Rayne mnogo je više od lijepog lica. Ova žena ima diplomu okolišne znanosti i entomologije, razminirava terene, pošumljava, brine o bezbroj biljaka i - osvaja Instagram

Manekenka Summer Rayne Oakes zaista je inspirativna osoba. Razminirala je teško pristupačne terene, proučavala otpadni mulj, pošumljavala, bavila se manekenstvom, diplomirala na Cornellu okolišne znanosti i entomologiju, a s posebnim zanimanjem za ekološke sisteme i načine kako živjeti “zelenije”. U Brooklyn se preselila 2005. kako bi istražila načine na koje bi primijenila svoje znanje o ekologiji na industriju koja primjetno utječe na naš svakodnevni život - od odjeće do hrane.



Zgodna i ambiciozna Summer je prepoznata kao prvi “eko-model“ - njezino je modeliranje temeljeno na ekološkim vrijednostima

“Odrasla sam na selu, i nikad nisam zamišljala sebe kako živim u gradu, pogotovo ne toliko dugo. Jedino što me na neki način tješilo, i činilo da se osjećam kao kod kuće, bile su biljke. I tako sam malo po malo u svoj dom počela unositi bilje”, kaže Summer na svojoj web stranici summerrayne.net.

U svom domu danas ima više od tisuću biljaka, a njezin instagram @homesteadbrooklyn ima oko 63.000 pratitelja koje Summer svakodnevno “časti” objavama svog zelenog interijera. Posebnu pozornost privlači i njezin kućni ljubimac, simpatična razmažena kokoš Kippee, ali mogu se tu naći i brojne druge životinje, kukci, biljke i razne druge scene i situacije iz prirode.

Nisu sve objave iz njezina doma, nešto fotografira i na lokalnom zadružnom vrtu, gdje sadi povrće i začine. Summer Rayne Oakes nedavno je plasirala kampanju na Indiegogo, gdje nudi “Houseplant Masterclass”, online audiovizualni tečaj kojemu je cilj pomoći demistificirati brigu o biljkama, ostvariti vezu s njima i stvoriti u svom domu mini džunglu iz snova. Za kampanju je uspješno prikupila sredstva, čak više od početnog cilja.

Izdala je i knjigu “SugarDetoxMe”, u kojoj nudi načine na koje se može uživati u slatkom bez posezanja za industrijskim slatkišima i narušavanja vlastitog zdravlja. Na blogu homesteadbrooklyn.com objavljuje priče, savjete i ideje vezane za bilje, a istim temama se bavi i njezin YouTube kanal Summer Rayne Oakes. Trenutačno radi na knjizi “How to Make a Plant Love You” koja je već dostupna za prednarudžbe.

Iako je biljni svijet središnja točka njezina interesa, Oakes je najpoznatija po svom radu u svijetu mode. Ona je prepoznata kao prvi “eko-model”, a taj termin opisuje njezino modeliranje temeljeno na ekološkim vrijednostima. Zanimljivosti iz njezine biografije mogli bismo nabrajati unedogled, ali istaknut ćemo još samo da je suosnivačica Source4Stylea (sada nazvanog Le Souk), nagrađivanog tržišnog poduzetničkog pothvata koji povezuje tisuće dizajnera s održivim dobavljačima materijala širom svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:51