RECEPT ZA PET

RAVNO IZ VRTA Salata od tikvica i punjene zapečene tikvice

    AUTOR:
    • Mateja Domitrović

  • OBJAVLJENO:
  • 02.08.2018. u 10:57

 

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Svjeze tikvice sa zacinima kao salata ili predjelo.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
CROPIX
 
SALATA OD TIKVICA


• 2 manje tikvice
• limunov sok
• listići mente
• listići bosiljka
• maslinovo ulje
• crni sezam
• sol

Tikvicu izrežite pomoću ribeža ili rezalice na vrlo tanke, gotovo prozirne uzdužne šnite. Složite ih na tanjur, posolite, pokapajte limunovim sokom i maslinovim uljem te pospite mentom, bosiljkom i crnim sezamom. U salatu možete dodati listice parmezana, feta sir ili mozzrellu.

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Tikvice punjene mesom svjezih kobasica, zapecene sa sirom u pecnici.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
CROPIX
 

PUNJENE ZAPEČENE  TIKVICE

• 2-3 okrugle tikvice
• 2 svježe kobasice za pečenje
• 1 luk
• 1 žličica mljevene
• paprike
• sol
• papar 
• timijan
• peršinov list
• maslinovo ulje
• ribani parmezan

Tikvicama odrežite gornji dio tako da dobijete poklopac pa izdubite unutrašnjost i ostaviti po strani. Na maslinovu ulju pirjajte luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte smjesu iz kobasica, izdubljeno meso tikvice te mljevenu crvenu papriku i peršinov list. Pirjajte nekoliko minuta. Napunite tikvice pripremljenom smjesom, poklopite ih poklopcem koji ste odrezali pa ih stavite u posudu za pečenje na papir za pečenje i pecite ih na 180 do 200 stupnjeva oko pola sata. Desetak minuta prije kraja pečenja maknite poklopac i pospite ih ribanim parmezanom. Poslužite sa zelenom salatom.

Foto: Berislava Picek / Hanza Media

Izdvajamo

Iz drugih medija