ZELENA LISTA ŽELJA

TOP 5 zelenih proizvoda redakcije

Udobne ležaljke, fora teglice, vertikalni vrt koji oduševljava sve generacije, skulpturalna vaza i moderno uokvirena biljka... to su naši favoriti ovog mjeseca. Kako se vama sviđaju?
1. Neobično dobar vertikalni vrt iz susjedstva

Vertikalni vrtovi ove su godine IN više nego ikada prije, a ako još niste pronašli savršenu verziju za vaš stan, balkon ili terasu, razmotrite naš prijedlog. Osmišljen kao primarno interijerski vertikalni vrt, ovaj proizvod slovenskog brenda Florideja donosi posve zanimljiv i istodobno jednostavan koncept koji će vas oduševiti. Slovensko rješenje odlično je za male prostore, a zbog svojih višenamjenskih pretinaca dopušta da sadite što god poželite - od ukrasnog bilja i puzavica do salata. Pretinci su izrađeni od visokokvalitetnog filca i tarpaulina. Ovaj odličan proizvod možete lako postaviti na zid, ogradu, pa i prozor, a razveselit će vas informacija da Florideja dostavlja u Hrvatsku. Sve detalje pronađite na njihovu web shopu florideja.com.

2. Slovenske ležaljke koje zovu na lijeni vrtni odmor

Još jedna dizajnerska divota stiže nam iz susjedstva! Jagababa je slovenski brend koji se ponosi prekrasnim tekstilima za dom i kućanstvo. Svakim novim proizvodom oduševljavaju kako domaće tako i strano tržište, a našu su pažnju ovaj put zaokupili svojim najnovijim ležaljkama za vrt, plažu ili gradski balkon. Kao i sve njihove tekstilne predmete, tako se i na ovim ležaljkama isprepliću tradicionalni slovenski motivi, ali i biljni, cvjetni i životinjski elementi. Konstrukcija ležaljki izrađena je od masivnog bukvina drva, dok je tekstil stopostotno pamučno platno, tiskano ručno. Nosivost ležaljke iznosi 120 kg, dimenzije proizvoda su 50 x 130 cm, a tekstil se skida i periv je u perilici rublja. Fantastične Jagababa ležaljke, ali i cijelu ponudu brenda pronađite na stranici jagababa.si.

3. Tegle s tisuću (simpatičnih) lica

Bilo da ste sami ljubitelj “neozbiljnog dizajna” i pomalo šaljivih rješenja ili želite svom djetetu usaditi ljubav prema bilju i cvijeću, imamo nešto što bi vam se moglo svidjeti. Iza maštovitog brenda Erinnies stoji britanska dizajnerica Emma koja svaki svoj proizvod izrađuje u malim i limitiranim serijama, i to tehnikom sitotiska i laserskog rezanja. Ono što je nadasve posebno njezina je kombinacija motiva i uporabnosti predmeta - obične tegle u Emminoj radionici postaju ljupke kućice, mali zečići ili superjunaci koje će vaši najdraži mališani obožavati. Kao savršen ukras u dnevnoj sobi ili spavaonici vaše djece, Erinnies tegle odlično su rješenje za sadnju biljaka unutar četiri zida. Emmu potražite na njezinu Instagramu instagram.com/erinniesuk/.

4. Uokvirite svoju omiljenu - biljku!

Neobičan način sadnje ili prezentiranja biljke više nije neka novost - u trendu ozelenjavanja prostora naišli smo na mnoga genijalna rješenja, ali iz radionice krajobraznog arhitekta Josha Rosena stiže nešto nesvakidašnje dobro. Rosen stoji iza brenda Airplantman i osmislio je, dizajnirao i izradio dekorativni okvir za zračne, tj. epifitne biljke - one koje nemaju dodir s tlom, odnosno ne sade se. Uz ispravnu njegu takvih biljaka, o kojima možete više saznati u ovom broju i našoj rubrici Vrtlarenje za početnike, zračne biljke mogu biti fantastičan ukras u interijeru. Ovaj im okvir omogućava strateško i jednostavno postavljanje i time ih čini interijerskim detaljem na kojem će vam mnogi pozavidjeti. Više o proizvodu saznajte na airplantman.com.

5. Nova stara vaza za ljubitelje promjena

Iz radionice finsko-tajvanskog KIMU Dizajna ove su godine stigle fantastične vaze. Osim što su estetski privlačne, njihova posebnost leži u lako promjenjivom dizajnu. Naime, “Nova stara vaza”, kako joj i samo ime govori, dopušta vam da mijenjate njezin izgled i time postižete mogućnost drugačijeg i novog aranžiranja cvijeća i bilja. Dizajn ovog predmeta dopušta da se bakreni ili keramički dio postavlja na vrh okvira, omogućujući time cvijeću da se sukladno tome razvija i raspoređuje. Postavimo li ga, pak, na dno, imat će funkciju podnožja, a biljkama pružiti stabilnost i mogućnost ovijanja oko mreže same vaze. Više o “Novoj staroj vazi”, koja dolazi u tri boje - crnoj, bakrenoj i zlatnoj, ali i mladom timu koji stoji iza KIMA dizajna, pronađite na kimudesign.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:34