INTERIJERSKI KUTAK

Kolači i zid posut cvijećem

Romantičan spoj, kava s mamom ili prijateljicom ili, pak, onih pola sata u danu "samo za sebe"? Torterie Macaron u Point Shopping Centru na Vrbanima mjesto su u kojem ćete uz slastice i finu kavu uživati i u razlistanom zidu koji prostoru daje primamljivu zelenu notu

Zagrepčani i Zadrani već naveliko uživaju u slasticama slastičarnice Torterie Macaron. Kako bi zalogaji bili još slađi, a druženja ugodnija, iz Torterie Macarona potrudili su se da i njihovi lokali izgledaju primamljivo baš poput kolača koje nude. Na najnovijoj lokaciji, onoj u Point Shopping Centru na Vrbanima, oduševili smo se vertikalnim biljnih zidom. Moderni i sveprisutni, vertikalni ozelenjeni zidovi uvijek privlače pažnju naše redakcije. O samom zidu, ali i ostatku uređenja lokala, s nama je popričala Sandra Kuduzović, PR manager grupacije Victus Group.




- Sama ideja zasniva se na tome da Torterie Macaron bude više od slastičarne - govori nam sugovornica. I upravo zato, uz svakodnevnu ponudu 12 svježih i prepoznatljivih torti, cijeđenih sokova, pjenušavih vina i koktela, Torterie Macaron ponosi se i dizajnom svojih interijera. Pri ulasku u prostor koji se prostire na čak 130 četvornih metara uočili smo razlog našeg dolaska - velik i prekrasan rascvjetani zid. I tada je uslijedilo iznenađenje - on je, koliko god vjerno izgledao, izrađen od umjetnih, ali recikliranih materijala.

Dugački zid tako je "odjeven" u umjetni šimšir, a na glavnom su zidu uz šimšir postavljene razne, također umjetne biljke, među kojima se ističu paprat, različiti puzavci, pa i kaladij - biljka lijepa crvenkasta lista. I doista, iako smo ljubitelji prirodnog bilja, ne možemo negirati ljepotu i efektan dojam koji se ovdje postigao umjetnim biljem.



- Naša slastičarnica svojim je uređenjem donijela živost na drugi kat ovog šoping centra - ističe Sandra dodajući da je uz razlistani i rascvjetani zid zelena zvijezda njihova prostora i velika terasa puna zelenila. Razlistani zid divno je "ugostio" i dvije trendi fotelje od ratana i time stvorio kutak, kako Sandra sa smiješkom govori, vrijedan objava na Instagramu svih trendsetera i onih koji se tako osjećaju.

Vertikalan vrt sačinjen od umjetnog cvijeća razbija sve predrasude

Kad govorimo o općenitom uređenju ove ljupke slastičarne, primjećujemo da je inspiracija proizašla iz tradicionalnih francuskih slastičarnica - "pâtisserie". Cijeli prostor namješten je različitim modelima stolaca i stolova, što ostavlja dojam razigranosti.



- Zadržan je vintage element na podu, pa je parket slagan u riblju kost, mramorni stolovi sve podižu na jednu višu razinu, a štukature po zidovima s vintage ogledalima zrače šarmom. Tradicionalni materijali poput drva zamijenjeni su crnim metalom, čime smo željeli postići suvremen dojam, a tamnije boje zidova i stropova odaju luksuz i ekskluzivnost prostora - opisuje Sandra ističući ružičasti zid s odgovarajućim dvosjedom i stolcima. On, kako nam govori, privlači goste u najuvučeniji i najmanje atraktivan dio interijera - "mana" je tako postala vrlina i prepoznatljiv element u interijeru. Jedna je to od mnogih ideja arhitektice Boške Bahtijarević iz studija Arhitektri, žene koja potpisuje dizajn prostora svih šarmantnih slastičarnica Torterie Macaron.

Izvor: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 20:19