BEZ GUŽVE NA PLAŽI

7 europskih plaža za koje uglavnom znaju samo lokalci

 

Ovo ljeto voljeli bismo provesti na plaži na kojoj imamo mjesto za staviti ručnik, na plaži koja nije prepuna ležaljki i mnoštva turista. Za one koji traže mir i tišinu, pronašli smo deset morskih oaza na kojima se zapravo kupaju lokalci. Ako se nalazite u blizinama neke od ovih plaža, vjerujemo da vam neće zamjeriti ako provedete koji dan na njihovoj plaži, daleko od popularnih plaža i horde glasnih turista.

1. Praia de Ursa, Portugal

Do ove male romantične i skrivene plaže gotovo je nemoguće doći ako koristite samo javni prijevoz, stoga će za ovu avanturu biti potrebno unajmiti auto. Nalazi se blizu Sintre, a smještaj je najbolje potražiti u gradići Cascaisu do kojeg možete doći i direktnim prijevozom iz Lisabona.

2. Pentire Steps, Ujedinjeno Kraljevstvo

Ako ste se planirali zaputiti prema Londonu, možda poželite malo skrenuti s puta i zaputiti se prema Newquayju u čijoj se blizini nalazi ova skrivena plaža, na koju smijete dovesti i svog psa.

3. Anamur, Iskele, Turska

Ako želite iskusiti odmor baš kao lokalci, zaputite se u gradić Iskele. Prepun malih obiteljskih hotela i lokalnih restorana (s lokalnim cijenama) oduševit će vas svojom jednostavnošću. Za ovaj put također preporučamo da unajmite auto. Avionom možete doći do Antalyae i dalje nastaviti put s autom.

4. Isola Bella, Italija

Već znamo da je Italija prepuna malih skrivenih plaža - samo ih treba unati pronaći. Jedna od njih smjestila se na istočnoj obali Sicilije, a do nje se može doći iz Taromine ili pješke sa Lido Marazzo plaže, ovisno o morskoj struiji i plimi.

5. Plaža Nida, Litva

Ova pješčana plaža 4 je sata udaljena od Vilniusa. Također, najjednostavnije do nje je doći autom.

6. Melide, Španjolska

I jedna španjolska ljepotica našla se na popisu. Okružena morem s obje strane, apsolutno se možemo zamisliti ovdje na odmoru. Nalazi se u blizini Santiaga de Compostele.

7. Virgin Island's Creek, Brittany, Francuska

Sakrivena iza stijena, do ove plažete možete doći brodom koji vozi sa Perrosa. Perros je 80 minuta udaljen od zračne luke Brest, tako da vam za ovu avanturu treba samo - javni prijevoz.

Ako se ovo ljeto odlučite na putovanje po Europi, na popis gradova uvrstite i neki od ovih 20 malih šarmantnih europskih mjesta.

Izvor: skyscanner.net

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:39