Jubilej 900 godina poznatog hotela

Destinacija ultimativnog luksuza u Schladmingu

U Pichlmayrgutu se sjajno jede, spava, pliva, kugla, i - igra tenis na podzemnim terenima

Bila je 1117. godina kad se prvi put spomenulo ime Gut & Puhel. Bila je to službena rezidencija salzburške crkve Sv. Petra. Znalo se i tada živjeti, a položaj Gut & Puhela bio je idealan, podno 2000 metara visokih planina.

Svježina, obilje sunca, mir i spokoj, istodobno nedaleko od glavne ceste, preko visoravni. Od 1711. godine Pichlmayrgut pripada obitelji Steiner. Nakon izbornog imena Gut & Puhel hotel je postao Steiner pa Pichlmayrgut da bi, slovo po slovo, postao ono što je danas. A hotel Pichlmayrgut danas je jedan od najboljih u tom dijelu Austrije.

Naravno da se 1117. godine nije moglo znati da će upravo na obroncima planine Reiteralm, praktički uza sam hotel, u 21. stoljeću skijati najbolji profesionalci. I naravno, nitko nije mogao predvidjeti da će baš na toj stazi naš Ivica Kostelić ostvariti svoju prvu superkombinacijsku pobjedu u Svjetskom kupu. A sve to se dogodilo i događa iznad ovog žutog zdanja, oaze luksuza i vrhunske gastronomije.
Hotel je arhitektonski posebno zanimljiv, sastoji se od tri velika paviljona sa sobama (gotovo sve su različito uređene) i suiteovima, četvrti paviljon rezerviran je za sport.

Upravo je sportska ponuda posebnost hotela. Rijetko gdje u Alpama nalazimo takvu lepezu ponude: otvoreni izatvoreni bazeni, saune, jacuzziji, klasični i oni u pećinama izdubljenim ispod hotela. Golemi fitness centar, kuglana koja nas podsjeća na tradiciju starih hotela te nešto što se doista rijetko viđa, teniski centar pod zemljom, sa dva teniska terena.

Uostalom, ako je dovoljno dobar Benjaminu Reichu, Marcelu Hirscheru i ostalim zvijezdama svjetskog skijanja koje su ovdje redovni gosti, morao bi biti dobar i našim tradicionalno razmaženim skijaškim turistima.

Piše: Dan Figenwald

Foto: www.pichlmayrgut.at

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 00:58