PROJEKT KOJI ODUŠEVLJAVA!

Instalacija koja je 'transformirala' nogometni stadion i pretvorila ga u predivnu šumu

Švicarski umjetnik Klaus Littmann postavio je šumu na nogometnom stadionu u Klagenfurtu kako bi potaknuo na svijest o zaštiti okoliša i razmišljanje o sve većem problemu - drastičnim klimatskim promjenama

Kulturna organizacija Littmann Kulturprojekte iz švicarskog Bazela postavila je šumu na igralištu nogometnog stadiona Wörthersee Stadion Klagenfurt kapaciteta 30 tisuća gledatelja u Klagenfurtu. Šuma će na igralištu ovog nogometnog stadiona ostati do 27. listopada, a postavljena je sa ciljem da potakne raspravu o zaštiti prirode i klimatskim promjenama.

- Mnogim ljudima ova šuma, prvenstveno zbog trenutne klimatske situacije, predstavlja svojevrsni podsjetnik na važnu raspravu o posljedicama i djelovanju klimatskih promjena - komentirao je švicarski umjetnik Klaus Littmann.

Nakon završetka samog projekta koji je sve, pa tako i nas, naprosto oduševio fantastičnom realizacijom, stabla će u originalnom rasporedu biti presađena uz samu obalu jezera koje se nalazi u blizini spomenutog stadiona.

Izvor: Ekovjesnik.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:46