fantastičan projekt

PUTUJUĆE STAKLENE GONDOLE Jeftinije od metroa, a turistima zanimljivije!

U Chicagu je ovaj tjedan svjetlo dana ugledao prijedlog fantastičnog projekta vrijednog čak 250 milijuna dolara u sklopu kojeg bi grad Chicago kao turističku atrakciju dobio mrežu putujućih staklenih gondola.

Chicago Skyline from Davis Brody Bond on Vimeo.

Te bi staklene kapsule klizile zrakom na visini od preko 50 metara i omogućile turistima da uživaju u pogledu na grad koji se diči s čak 44 nebodera viših od 180 metara.

Mreža Chicago SkyLine, kako bi se zvala ova moderna žičara, prevozila bi oko 3 tisuće turista po satu preko rijeke Chicago u prozirnim kabinama.

Njihov dizajn rezultat je suradnje tvrtke Davis Brody Bond iz New Yorka i studija Marks Barfield Architects iz Londona koji se nadaju da će SkyLine mreža biti dio nove vizure grada Chicaga.

Cilj je ovog projekta, osim pružanja dojmljivih pogleda na grad, rasterećenje gradskih cesta i smanjenje broja automobila u prometu.

Njihovom bi se uporabom smanjile količine ispušnih plinova koje proizvode mnogobrojni automobili kako građana Chicaga tako i turista koji ga obilaze.

Gondole bi putovale čitave godine i njihov bi prijelaz preko gradske rijeke trajao pola sata. Cijena karte za ovu vožnju bila bi oko 20 dolara što je nešto više od 130 kuna.

Izvor: Daily Mail

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:18