Stambeno-poslovni kompleks

RIJEKA Na mjestu tvornice RIO počinje gradnja suvremenog kompleksa

    AUTOR:
    • Korana Sutlić

  • OBJAVLJENO:
  • 16.09.2019. u 14:43

RIO Projekti d.o.o.

Tri stambene zgrade s penthouseima i  pogledom na Kvarner.  Pohvalno je da kupci stanova potpisuju pravilnik prema kojemu neće zatvarati lođe i balkone. Cijene kvadrata stana kreću se od 1750 do 2600 € s PDV-om

Za nekoliko mjeseci počet će gradnja projekta RIO - Kantrida u Rijeci, stambeno-poslovnog kompleksa na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu.

Na velikom zemljištu sada se ruše stare zgrade tvornice Rio, čiji je pogon preseljen na drugu lokaciju. U prizemlju će biti smješten manji trgovački centar iznad kojega će se graditi tri stambene zgrade.

Zgrade će imati osam, deset i 13 katova s 273 stana. Stanovi u ponudi su jednosobni plus dnevni boravak, dvosobni s dnevnim i trosobni s dnevnim boravkom, a na vrhu su penthousei s velikim terasama i panoramskim pogledom na cijeli Kvarner. Moguće je i spajanje stambenih jedinica u veće stanove. Na ravnom krovu iznad trgovačkog centra između zgrada predviđene su zelene površine sa sadržajima namijenjenim isključivo stanarima.

Gradit će se i dvije podzemne etaže s parkirnim mjestima isključivo za stanare. Trgovački centar imat će vanjska parkirna mjesta.

- Gradit će se novi kompleks modernog izgleda i arhitekture, koji će sigurno promijeniti vizuru cijelog naselja. Projekt će se realizirati u dvije faze. Trenutačno je pri kraju rušenje i uklanjanje objekata. Radovi su predviđeni za početak 2020. godine - kaže Branko Papeš, direktor agencije Dogma nekretnine koja kao konzultant s investitorom, tvrtkom RIO Projekti d.o.o., u suradnji s urbanistima, arhitektima ovaj projekt razrađuje već nekoliko godina. Dogma je njihov partner zadužen za prodaju stambenih i poslovnih prostora.

RIO Projekti d.o.o.

Projekt je smješten između centra Rijeke i Opatije, što mu je dodatna prednost zbog kupaca iz Austrije, Italije i Slovenije, kao alternativa za Opatiju

 

MNOGO UPITA

Ovaj se projekt planira na, prema mišljenju mnogih, jednoj od najatraktivnijih lokacija u Rijeci, ujedno i mikrolokaciji koju traže kupci.

- Lokacija je atraktivna zbog panoramskog pogleda na cijeli Kvarnerski zaljev, ali i blizine svih sadržaja potrebnih za kvalitetan život i stanovanje. Nije zanemariva ni neposredna blizina mora i naše prelijepe Opatije. U blizini su dječji vrtić i čak dvije osnovne škole, a od sportskih sadržaja tu su stadion Kantrida, bazenski kompleks, teniski tereni i nova sportska dvorana - opisuje Papeš.

RIO Projekti d.o.o.

U Rijeci nema mnogo novogradnje i rijetke su takve veće investicije, prvenstveno zbog njezina nepogodnog reljefa

 

Na pješačkoj udaljenosti nalaze se plaže, lučica za plovila, šetnica koja od Kantride - Bivija pa do Preluka povezuje niz plaža i uvala, kao i parkovi za djecu smješteni u zelenilu. Projekt je smješten između centra Rijeke i Opatije te povezan gradskim autobusnim prijevozom između te dvije lokacije. Dugoročno je u planu i realizacija brze gradske željeznice.

Zanimalo nas je kakva je situacija u Rijeci s novogradnjom. Očekuju li veliki interes za ove objekte? Ima li mnogo sličnih projekata?

- U Rijeci, zbog njezina nepogodnog reljefa, nema puno gradskih lokacija na kojima se mogu graditi višestambene zgrade. Zbog toga, za razliku od ostalih većih gradova u Hrvatskoj, nikad nije došlo do hipergradnje i rijetke su veće investicije u novogradnju. Na riječkom tržištu nekretnina i danas dominira prodaja “starih” stanova, a stanovi u novogradnji smješteni su uglavnom u riječkom prstenu. Stoga je ova lokacija toliko atraktivna da smo već prilikom prvih informacija u medijima o pokretanju realizacije ovog projekta primili neuobičajeno mnogo upita zainteresiranih klijenata - istaknuo je Papeš.

RIO Projekti d.o.o.
 

Cijene kvadrata stana kreću se od 1750 do 2600 eura s uključenim PDV-om te ovise o orijentaciji stana, pogledu na more i modelu plaćanja.

- Potencijalni kupci su oni koji kupuju nekretninu kojom će riješiti svoje stambeno pitanje i klijenti koji ulažu svoja sredstva u nekretninu za rentanje. Potom, tu su domaći te kupci iz regije, iz Slovenije, Italije, Austrije, koji će kupiti stan ovdje kao alternativu za Opatiju. Ima i onih koji godinama čekaju da se sagradi ovakav objekt na kvalitetnoj i atraktivnoj lokaciji te će nekretninu u kojoj sada žive prodati kako bi ovdje kupili stan - objašnjava Branko Papeš.

U tijeku je uklanjanje objekta tvornice

 

POSLOVNI PROSTORI

Svi stanovi, bez iznimke, imaju balkone i terase. Većina stanara uživat će u jedinstvenom pogledu na Kvarner, Opatiju i Učku. Lođe i balkoni su arhitektonski promišljeni i projektirani u dovoljnoj kvadraturi da se na njih mogu smjestiti stol s četiri stolice ili ležaljke za uživanje u suncu, a na nekima i oboje.

Poslovni prostori u trgovačkom dijelu svojom će namjenom primarno služiti stanarima tako da im olakšaju život i povećaju kvalitetu svakodnevnog življenja.

Arhitekti projekta su arhitektonski ured Rožić arhitekti i partneri iz Rijeke te arhitektonski ured Rubing projekt iz Zagreba.

NAJBOLJE

created by dji camera
 

12 luksuznih stanova sa super terasama

Na vrhu svake zgrade smještena su četiri penthousea, dakle 12 superatraktivnih i luksuznih stanova. Njihove su neto kvadrature od 138 do 142 kvadrata, ali s prostranim terasama rastu na 226 kvadrata.

- Terase penthousea su zasebne priče, pravi mali dragulji. Pojedine imaju i više od 100 kvadrata te su, s obzirom na naše podneblje i blagu klimu, više od šest mjeseci ekstenzija dnevnog boravka. Širok spektar njihovih mogućih namjena ovisi isključivo o potrebama i maštovitosti budućih vlasnika - ističe Branko Papeš.

Pohvalno je da kupci potpisuju pravilnik prema kojemu neće zatvarati lođe i balkone. Već prilikom prezentacije budući vlasnici bit će upoznati s pravilima koja reguliraju stanovanje i suživot u zgradama.

 

Foto: Matija Djanješić/Hanza Media. RIO Projekti d.o.o.

Izdvajamo

Iz drugih medija