PROJEKT HYPERLOOP

SUSTAV BRZOG PRIJEVOZA Relacija Dubai - Abu Dhabi za samo 12 minuta vožnje, i to putujući brzinom od 1100 kilometara na sat!

Ideja projekta je povezati gradove Dubai i Abu Dhabi za samo 12 minuta vožnje, i to putujući brzinom od 1100 kilometara na sat

Međunarodna grupacija Bjarke Ingels Group otkrila je dizajn za prvi svjetski Hyperloope sustav brzog prijevoza koji će biti u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i koristiti kapsule za putovanje, i to gotovo supersoničnom brzinom.

Prema vizualizacijama tvrtke BIG, kubične kapsule prevozit će putnike iz različitih dijelova grada do glavne stanice Hyperloop mreže. Kružna stanica bit će smještena u podnožju zgrade Burj Khalifa, najvišeg nebodera na svijetu u središtu Dubaija.



Mrežom povišenih cijevi putovat će veće transportne jedinice u koje će stati do šestero ljudi. BIG grupacija osmislila je taj futuristički transportni sustav za Hyperloope One, američku tvrtku sa sjedištem u Los Angelesu, koja prva pokušava pretvoriti Hyperloop koncept u stvarnost, prema zamisli poznatog američkog poduzetnika Elona Muska.


Ideja projekta je povezati gradove Dubai i Abu Dhabi sa samo 12 minuta vožnje, i to putujući brzinom od 1100 kilometara na sat. Sustav će biti uklopljen u postojeću prometnu infrastrukturu, a na fotografijama možete vidjeti kako su zamislili taj futuristički pothvat.


Izvor: Dezeen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:44