SVIBANJ KAO STVOREN ZA PUTOVANJE

Top 5 destinacija za ljubitelje umjetnosti i dizajna

 

Svibanj je idealan mjesec za planiranje putovanja. Sunce nam se pokazuje u punom sjaju, temperature su još uvijek na prihvatljivim razinama, što znači da ćemo se sa svibanjskih putovanja vratiti umorni, sretni i s mnoštvom prekrasnih fotografija.

Osim toga, ovaj se mjesec diljem svijeta održavaju razni festivali na kojima će posebno uživati ljubitelji dizajna, umjetnosti i arhitekture. Stoga donosimo kratak pregled događanja i gradova koje ne smijete propustiti.

1. Brisel

Iako je ostalo još mnogo vremena do finalnog dizajna velikog kulturnog centra Citroen, 135 milijuna dolara vrijednog projekta, 5. svibnja možete biti jedni od prvih posjetitelja izložbe na kojoj ćete moći vidjeti stare instalacije na kojma će se sagraditi novi centar.

2. Venecija

Uz uvijek živu atmosferu Venecije, ne želite propustiti 16. Međunarodnu izložbu arhitekture. Ove godine svoje će projekte predstaviti 71 sudionik, a moći ćete vidjeti na koji se način javni prostor na inovativne načine uklapa u okolinu u kojoj se nalazimo.

3. Dakar

Ako se odlučite zaputiti malo dalje, predlažemo vam Dakar. Od 3. svibnja do 2. lipnja moći ćete biti dio 13. Dakart festivala. Ove godine tema je „Novo čovječanstvo“, a svoje će radove predstaviti 75 umjetnika iz 33 zemlje diljem svijeta.

4. Atlanta

Ako ste slučajno, uz dizajn, ljubitelji dobrog jazza, Atlanta će biti savršen odabir za sljedeću destinaciju. 26. svibnja se održava Atlantin festival dizajna, a u isto vrijeme je na repertoaru i gradski jazz festival.

5. Prag

I za kraj se vraćamo u malo bliža mjesta. Peto izdanje Tjedna dizajna u Pragu održava se od 21. do 27. svibnja, a na njemu ćete imati priliku vidjeti projekte brojnih čeških dizajnera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:13