JULIEN NONNON U HONG KONGU

Zodijačka serija novi hit u urbanoj džungli omiljenog street umjetnika

 

Julien Nonnon, francuski ulični umjetnik, svjetski je slavan po svojim ludim projekcijama po zgradama (neke od njih možete razgledati ovdje).

Široj je medijskoj publici posebno poznat otkada je u Parizu 2016. po zgradama projicirao francuski poljubac, koristeći se pritom snimkama oko stotine parova. Fotografije njegovih radova otad obilaze svijet interneta i društvenih mreža, pa je i sve veći broj njegovih pratitelja u prilici upoznati se s filozofijom koja stoji iza radova tog umjetnika.

U medijima je dobro popraćen i njegov rad Urbana džungla, odnosno niz projekcija na otvorenim prostorima, gdje realistički nacrtane likove pomno odjevenih ljudi-životinja projicira po bokovima nebodera i drugim gradskim površinama.

Svojoj kolekciji intervencija u urbane prostore nedavno je pridružio i ovu u Hong Kongu: tijekom veljače malo je šetao po tom gradu i iz svog tajnovitog projektora projicirao likove vlastite vizije kineskog zodijaka.



Ova godina po kineskom horoskopu je godina psa, a pas je, kao što znaju fanovi ovog umjetnika, i inače jedna od omiljenih životinja u Urbanoj džungli Juliena Nonnona. Ovaj mops u Hong Kongu nadmašio je očekivanja vjerojatno i najljućih Nonnonovih fanova.


Kako izgleda najnovija Zodijačka serija Juliena Nonnona možete vidjeti i u cjelovitoj i bogato opremljenoj priči designbooma.

Fotografije: Julien Nonnon

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:55