Kako pohraniti stvari na balkonu?

5 ideja za pohranu na balkonu koje možete napraviti već danas

 

Bez sumnje, balkon je jedno od najsvestranijih područja u domu. Može poslužiti kao kutak za čitanje, produženi dnevni boravka ili blagovaonica, ili čak kao dodatni prostor za pohranu. Ako živite u gradu i imate balkon zasigurno razmišljate kako ga maksimalno iskoristiti i učiniti ugodnim za boravak, ali i praktičnim. Pronašli smo puno primjera i sve se vrti oko 5 ideja za pohranu, koje je dobro imati na umu prilikom uređenja balkona. U nastavku doznajte o kojim je rješenjima riječ i inspirirajte se primjerima koje vam donosimo.

1. Klupa po mjeri

Pretvorite svoj sjedeći dio u višenamjenski must-have tako što ćete zatražiti od stolara da vam izradi klupu s dodatnim skrivenim prostorom za pohranu s poklopcem koji se može podizati, a vi u njemu možete držati jastuke, čizme, pa čak i pribor za čišćenje.

2. Kombinacija klupe i police

Ako volite biljke, ali ih nemate gdje držati, možete se odlučiti za klupu s panel policom, koja će vam omogućiti da sve svoje omiljene biljčice lijepo istaknete i stvorite zeleni kutak o kojem ste oduvijek sanjali.

Savjet: Ako je moguće, odaberite drveni panel, poput ovog na fotografiji. Omogućit će vam da dodate šipke i kuke za smještaj još više zelenila. Uz to, pregrada će vas štiti od znatiželjnih pogleda.

3. Izgradite policu u industrijskom stilu

Svi koji koriste balkonski prostor za zabavu i kutak za čitanje mogu se odlučiti za izradu DIY industrijske police od drvenih sanduka i industrijskih cijevi. Prostor ćete dodatno povećati postavljanjem police od poda do stropa, a miješanjem ukrasa, biljaka i knjiga možete stvoriti lijepu instalaciju.

4. Koristite pomični stolić za kavu

Oni koji imaju kompaktan balkon, mogu vježbati svoje kreativne vještine! Uz samo nekoliko drvenih paleta, kotačića i vašeg pouzdanog alata - sami ga možete izraditi. Ako ne znate kako, pogledajte ovdje.

Savjet: Nakon što ste ga obojili (ili ostavili u boji paleta) završite ukrašavanje s ukrasnim pladnjem, a prostor ispunite knjigama, magazinima i drugim stvarima koje želite imati na dohvat ruke.

5. Upotrebite korištene metalne limenke

Imate li na tavanu staru policu ili stalak za cipele? Temeljito je očistite i iskoristite za balkon, a zatim napunite police s označenim metalnim ili plastičnim posudama i ispunite: alatom, igračkama, priborom za čišćenje i drugim predmetima.

Savjet: Za sve koji preferiraju naljepnice s efektom školske ploče, tutorijal je dostupan ovdje.

U nastavku pogledajte još neke ideje!

Foto: folsomtoday.net

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:40