NOSE SE

BIJELO-CRVENE KOCKICE Najpopularniji uzorak za koji sada znaju svi

 

Slika sa svjetski poznate platforme 9gag obišla je svijet, a na njoj piše: "Francuska je osvojila svjetsko prvenstvo. Hrvatska je osvojila naša srca.". Ovih smo dana mogli vidjeti da je to zaista istina. Najvijači diljem svijeta su nam slali svoju podršku, i to smo ih često mogli vidjeti s uzorkom kockica na sebi. Crveno bijele "kockice" sada su definitivno postale najprepoznatljiviji uzorak na svijetu.

Crveno-bijela šahovnica na našim je područjima prisutna još od 15. stoljeća. Prema legendi, ovaj uzorak danas nosimo zahvaljujući uspješnoj šahovskoj partiji kralja Držislava protiv mletačkoj dužda Petra II. Prema nekim pričama, crvena navodno predstavlja podređenu Hrvatsku, a bijela slobodnu Hrvatsku. Također, kažu i da je hrvatsku zastavu proslavio upravo ban Jelačić svojim vojnim uspjesima, koji je i jučer na istoimenom glavnom zagrebačkom trgu osvanuo s "kockicama".

Ovih dana na društvenim smo mrežama mogli vidjeti do koje mjere možemo biti kreativni s kockicama. Tako su neki obojili fasade na kućama, aute, jedrilice, čak su se i kolači radili u tom duhu te slagali naresci na tanjure. Euforija koja vlada u potpunosti je zavladala i genijalnim idejama svih nas, tako da smo ovih dana najviše gledali u crveno-bijele kockice, i oko sebe, i na društvenim mrežama, i na televiziji.

U nastavku pogledajte kakve su to domišljate dekoracije stvarali hrvatski navijači.

A post shared by Antena Zadar (@antenazadar) on

A post shared by Barbara Sokol (@arabrablokos) on

A post shared by Mali Viganj (@mali_viganj) on

A post shared by Mrs. Döhring (@mrs.doehring) on

A post shared by Ivana (@ivana767) on

A post shared by BK (@barb.kv) on

A post shared by Diana Moro (@di.moro) on

A post shared by Art Farm (@plitvice_artfarm) on

A post shared by Martina Krpota (@martinakrpota) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 07:12