Škotski koncept življenja

Cosagach, novi trend u uređenju interijera unosi dobre vibracije u dom

Evo kako to postići!

Sjećate se hyggea? Danskog stila života koji je obuzeo internet poput oluje i postao novi omiljeni izraz koji označava beskrajnu ugodu. Ovaj je trend proteklih godina prožimao svaki aspekt našega života, od mode i interijera do putovanja i slobodnog vremena, a pletenje ispred kamina nikada prije nije bilo tako privlačno.

Hyggea boom je potaknuo druge kulture da upoznaju ostatak svijeta sa svojim konceptima životnog stila, a najnoviji koji se širi društvenim mrežama, škotski je odgovor na hygge: còsagach. Jednako fascinantan, còsagach, što u prijevodu s galskog znači osjećaj topline, udobnosti i sigurnosti, plasirala je turistička zajednica Škotske, VisitScotland.

Mnogi smatraju da će ova galska riječ biti najpopularniji pojam u 2018. godini. Blagostanje, sreća i udobnost glavne su karakteristike škotskog koncepta življenja, koji se od hyggea dosta razlikuje. I dok je hygge dan s najmilijima u udobnom džemperu, cosagach je uživanje s društvom prijatelja u popularnom pubu ili u toplom domu ispod tartan dekice s kolačima i toplim napitcima upotpunjenim džinom ili viskijem.

Kada je uređenje doma u pitanju, vrijeme je da usmjerite svu pažnju na čupave tepihe, vruću kadu na otvorenom (može i zatvorenom), zvuk drva iz kamina i udobni naslonjač. Hrana i piće igraju važnu ulogu u còsagachu, stoga pripremite za svoje najmilije topli obrok koji će ih zagrijati u hladne zimske dane.

Imate li stari bakin naslonjač na tavanu, nemojte ga se riješiti, dapače, uz malo mašte možete ga pretvoriti u kultni komad vašeg interijera. Lijepo ga tapetirajte, ispolirajte i pridružite mu udobnu dekicu i tabure, i vaš će naslonjač ponovo biti u igri.

Izvor: www.instyle.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:53