I TO U SAMO NEKOLIKO MINUTA...

Dekorativni detalji koji će osvježiti svaki interijer

Želite uljepšati svoj dom? Ovo su trikovi koji će u potpunosti 'osvježiti' svaki interijer i to bez suvišnog trošenja novca, ali i vremena

Dekoriranje stambenog prostora nikad nije jednostavan zadatak, naročito ako pritom raspolažete s budžetom koji vas u bilo kojem smislu ograničava u izboru ukrasa. Ipak, to ne znači da za malo novca ne možete ukrasiti svoj interijer. Kako bismo vam pomogli u tome, za vas smo izdvojili neke efektne preinake koje će bez problema 'preobraziti' i osvježiti vaš dom, bez obzira na to koji stil uređenja u interijeru prevladava.

Jedan od najvažnijih detalja koji će sigurno osvježiti vaš dom jest udoban stolac ili fotelja. Ako želite eksperimentirati, zašto se ne biste odlučili za dekorativni komad namještaja koji vizualno 'odudara' od ostatka vašeg interijera i stila koji prevladava u prostoru? Promjena će vam dobro doći i tako osvježiti čitav prostor.

Vaš će dom osvježiti i odgovarajuća rasvjeta koja čini efektnu razliku u apsolutno svakom prostoru. Možete se odlučiti za modernu lampu na noćnom ormariću kraj kreveta, viseće svjetiljke usred dnevnog boravka ili pak LED lampice na zidovima hodnika. Danas je poznato da rasvjeta mnogo znači za čitavo uređenje stambenog prostora, a osim što je funkcionalna, također ima i važnu dekorativnu funkciju.

Dekorativni jastučići uvijek su savršeno, a opet dosta povoljno rješenje za trenutno 'osvježavanje' svakog interijera. Možete ih imati u dnevnom boravku kao dekoraciju na kauču, na krevetu u spavaćoj sobi ili u kuhinji kao ukras na stolcima. Za koju se god od ovih opcija odlučili, možetebiti sigurni da će ovi zanimljivi dekorativni dodaci sigurno osvježiti vaš dom te ga učiiti udobnijim za život.

Savršen način za uređenje interijera, i to bez trošenja mnogo novca, definitivno je i postavljanje ukrasnih ogledala na zidove. Naime, ogledalo je zanimljiv detalj koji nema samo dekorativnu funkciju, ono je i vrlo praktična stvar koja može osvježiti svaki prostor. Bez obzira na to radi li se o dnevnom boravku, kupaonici, hodniku ili glavnoj spavaćoj sobi, jedno je sigurno - ogledalo u potpunosti može 'preobraziti' svaki životni prostor.

I na kraju... Nipošto ne smijemo zaboraviti na omiljene biljke! Zelenilo je i inače savršeno kao dekoracija u prostoru jer biljke nisu skupe, relativno ih je jednostavno održavati, a uz to i izgledaju odlično. Možete se odlučiti za viseće dekorativne biljke koje su ponovno u trendu, naročito za vrijeme ovih vrućih, ljetnih dana.

Foto: Instagram/Pixabay

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 03:53