RA Design

Elegantan nakit za modernu ženu!

Kako unaprijediti svoj modni izričaj i jednostavnim elementom učiniti svaku modnu kombinaciju posebnom? Naravno, odabirom kreativnog nakita! Od ekstravagantnih kreacija do jasnog i jednostavnog minimalizma, naše je modno nebo prepuno dojmljivih kreativaca koji nas razveseljavaju svojim idejama. Upravo jedna takva kreativka je Romina Anžek, majka, kći, sestra, prijateljica, a prije svega žena mekog srca i snažnog stiska ruke koja stoji iza brenda RA Design. Popričali smo s Rominom o tome što je nadahnjuje dok stvara elegantne komade nakita od materijala poput gume, kože i metala pa pročitajte što nam je sve otkrila o sebi i svojim proizvodima u nastavku teksta!


Gdje nalazite inspiraciju za svoje komade nakita?

Moja vječna inspiracija je žena 21. stoljeća, onakva kakvom ju ja vidim. Ta žena je samodostatna, okružena dragim ljudima, i to ne radi zadovoljavanja osobnih potreba, već namjere da podijeli sebe. Suosjećajna, a opet zna reći "ne". Dosljedna u provedbi odluka, a fluidna u dolaženju do cilja. Nježna, a snažna, osebujna, a jednostavna... Možete primijetiti da govorim o "suprotnostima" koje su u svojoj krajnosti jednake i kompatibilne - upravo je to moj kreativni izričaj koji manifestiram i kroz nakit.


Koje materijale koristite pri izradi i kako izgleda postupak izrade jednog komada nakita?

Koristim raznolike materijale, od gume, kože, metala, poludragog kamenja do riječnih bisera. Svaki materijal zahtijeva drugačiji pristup i svaki je zahtjevan na svoj specifičan način. Mogla bih reći u biti da materijal sam kreira komad koji nastaje. Neki moj stilski izričaj je sinteza modnog i dizajnerskog nakita. Ponekad znam kupiti neki materijal koji mi se svidio i postavim ga sa strane kako bih tek nakon nekoliko mjeseci krenula raditi s njime. Taj vremenski dio nazivam "vrijeme tišine" u kojem ga samo s vremena na vrijeme primim u ruke i osluškujem, čekajući pravi trenutak kada će biti spreman da bude modeliran u nakit.

Gdje se sve može nabaviti vaš nakit?

Promjenom politike poslovanja prije dvije godine povukla sam robu iz jako puno dućana i ostala raditi s ljudima koji su mi se "uvukli pod kožu". Tako da moj nakit možete sada pronaći u Heaven Atelieru u Rovinju u ulici Montalbano 16 i u simpatičnoj galerijici u Biogradu na Moru. Velika novost je i ta da RA Design sada ima svoj ekskluzivni dućan u Zagrebu, u Vlaškoj 117, gdje je dostupan cjelokupni asortiman i gdje su svi dobrodošli. Imamo, naravno, i svoju Facebook stranicu i web shop te shopove na raznim našim i inozemnim portalima. Nakit RA Design možete pronaći i u inozemstvu u gradovima poput Beča, Londona, Amsterdama, New Yorka, Miamija i Tokija te nekih manje poznatih gradića.

Voljela bih skrenuti pozornost i na skori projekt na kojem ćemo također prisustvovati. Projekt pod nazivom "Projekt koncept", koji će se održati u Kaptol centru od 21. 11. do 31. 12. 2016., održavat će se na 800 četvornih metara vrhunski opremljenog prostora gdje ćete moći vidjeti hrvatske dizajnere svih smjerova, izložbe fotografija, razne promocije na tjednoj bazi te popiti čaj ili kavu u fashion caffeu.

Kako vidite trenutnu situaciju na tržištu s malim proizvođačima kao što ste vi?

Mogu vam reći samo ovo, kada čovjek radi ono što voli, sva vrata su mu otvorena. Ne želim govoriti o situaciji u Hrvatskoj jer je svi jako dobro znamo. Smatram da je Hrvatska jedna od rijetkih država koja je donekle zadržala međuljudsko prijateljstvo i pomaganje, što je vani, gdje je standard viši pa samim time ljudi misle i život lakši, velika rijetkost.

Koji su vam planovi za budućnost?

Kao i uvijek, biti mirna i radosna bez obzira na situacije oko mene!

Kakvi su dojmovi vaših kupaca?

Prvo kada netko uđe u moj dućan u Vlaškoj 117, širom otvorenih očiju zadubljen u promatranje kreacija, počne šaputati: "... kako je ovo lijepo, predivno, sve je tako super...", sve dok se ne okrene sav ozaren prema meni i pita sa širokim osmjehom: "A je l' to Vi radite?" Ili pak budu zbunjeni pa kažu: "Ajme, imate previše toga lijepoga, ne mogu se odlučiti...". Naravno ima i onih koji prepoznaju brend bilo s internet stranica, bilo s raznih modnih i dizajnerskih događanja, bilo preko prijateljice "koja mi je baš jučer za rođendan kupila ovu predivnu narukvicu kod Vas". Ima, naravno, i osoba kojima je moj nakit prejak, no najveći moj "trofej" je nekoliko predivnih žena koje su prije nego što su postale moje stalne klijentice nosile isključivo zlato! Mnogi kažu da je moj nakit snažan izvana, a ženstven iznutra, a ja im vjerujem.

Romini želimo sreću u daljnjem radu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:12