ROVINJ

Festival nekonvencionlane umjetničke produkcije i dizajna ARTISTICO

Udruga REkretor s veseljem vas poziva na još jedan ARTISTICO - mjesto nekonvencionlanih ideja i različitih oblika stvaranja

Rovinj / 07. 07. / Obala Pino Budicin

Festival nekonvencionlane umjetničke produkcije i dizajna ARTISTICO, nastavlja se 7. srpnja svojim drugim cjelodnevnim druženjem s talentiranim, vještim i poduzetnim individualcima iz cijele Hrvastke. Na jednoj od najatraktivnijih i najfrekventnijih lokacija u samom srcu Rovinja, na obali Pina Budicina, 20-ak umjetnika i kreativaca predstavit će djela svojih vještih ruku i neiscrpne mašte.

 

ARTISTICO je projekt koji je pokrenula udruga REkreator prije pet godina s ciljem promocije i spajanja različitih oblika umjetnosti i šire javnosti kroz neposrednu komunikaciju između autora i publike. Sve je krenulo od ideje da se umjetnicima i kreativcima omogući prostor zajedničkog predstavljanja te građanima i posjetiteljima Rovinja ponudi kvalitetan kulturni sadržaj i ne-konvnencionalni proizvodi nasuprot komercijalnoj tržišnoj ponudi.

 

Na meniju ARTISTICA nalaze se cjelodnevna predstavljanja različitih umjetničkih projekata kroz izložbe autorskih radova, izložbeno-prodajni sajam, umjetničke instalacije, kreativne radionice i brojna druga iznenađenja.

 

Uz samo druženje s autorima iz cijele Hrvatske, koji će na ARTISTICU predstaviti dizajnerske proizvode od ručno printanog tekstila, neobičan nakit, unikatne ručno rađene torbe i ruksake, limitirane kolekcije dizajnerskih majica, različitih dekorativnih i uporabnih predmeta i suvenira, novo izdanje ARTISTICA donosi i likovne radionice te interaktvnu instalciju za najmlađe, kao i predstavljanje REkreatorovog projekta KNJIGOLOVAC.

Nakon ove subote, ARTISTICO će se, u novom izdanju, održati još tri puta - 14. srpnja, 04. i 18. kolovoza, te 8. rujna. Posjetite nas i podržite domaću i nekonvencionalnu umjetničku produkciju ili se prijavite kao sudionik.

Na ARTISTICU su dobrodošli: slobodni umjetnici, slikari, kipari, dizajneri, fotografi, tradicijski i umjetnički obrti, proizvođači nekonvencionalnih suvenira, dekorativnih i uporabnih predmeta, umjetničke, proizvodne i tradicijske udruge, studenti likovnih akademija, hobisti i kreativci, izvedbeni umjetnici.

Detaljnije informacije možete pronaći na stranici festivala: Udruga REkreator ili u Facebook eventu: ARTISTICO

Foto: Udruga REkreator

Izdvajamo

Iz drugih medija