THINK GREEN

Genijalne posude od recikliranog materijala koje štite biljke od isušivanja

Ove genijalno osmišljene posude za biljke inspirane su origamijem, a izrađene su od 100-postotno recikliranog materijala

Iako jesen kalendarski počinje već za nekoliko dana, to ne znači da se moramo odreći svojih biljaka. Njima su i dalje potrebne njega i održavanje, a sada je to još lakše zahvaljujući ovom genijalnom otkriću škotskog dizajnerskog dvojca Andrewa Flynna i Martina Keanea.

Njihova ideja POTR POTS, kako tvrde, spasit će vaše sobno bilje od isušivanja, a u kolovozu ove godine započeli su svoju kampanju za financiranje ovog inovativnog i ekološki prihvatljivog proizvoda koji je, barem nas, potpuno oduševio.

Naime, Flynn i Keane osmislili su novi ekološki lonac za biljke koristeći potpuno reciklirani polipropilen pa se i sama posuda nakon korištenja može reciklirati. Pritom su koristili materijal nabavljen u svom radnom i životnom okruženju čime su smanjili ekološki otisak svog proizvoda, koji nije samo ekološki prihvatljiv, već je i fleksibilan te nevjerojatno izdržljiv.

Ove posudice za sobno bilje inspirirane su drevnom japanskom vještinom 'origami' što im omogućava jednostavno pakiranje, a samim time i distribuciju samog proizvoda. Dovoljno je tek lagano povući priloženu vrpcu od recikliranog pamuka i posuda je spremna za korištenje.

Dva kraja pamučne vrpce potrebno je jednostavno samo 'umetnuti' u zemlju što će biljci omogućiti da se sama 'zalijeva' kada joj je to potrebno, a tako će se izbjeći njezino isušivanje.

Foto: POTR POTS.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:41