IN JE STAKLO NA ZIDU

Hit detalj za vašu kuhinju

Home Designing
Koje su prednosti stakla?

Stakleni zidovi se rade po mjeri i to iz jednog komada, što znači da nema fuga koje trebate čistiti. Staklo može biti u bilo kojoj boji ili s bilo kakvim uzorkom, zbog čega će i zid postati dio osmišljene cjeline, a velika prednost je i što je staklo vrlo jednostavno za održavanje.

Koje staklo trebamo izabrati?

Za oblogu zida u kuhinji potrebno je uvijek izabrati kaljeno staklo koje u debljini od 6 ili 8 mm. Kaljena stakla su jedina otporna na temperaturu koja se stvara prilikom kuhanja, otporna na udarce te su dugoročno najsigurnije rješenje.

Koja stakla izbjegavati?

Morate paziti da ne izaberete tanko staklo debljine od 4mm (poznato kao i Lakobel staklo) jer to nije dobro za oblaganje zida u kuhinji. Također morate birati stakla koja su kaljena, koja su lakirana bojama za staklo te ako ste izabrali fotografiju na staklu, da to nije samo print na staklu koji je moguće ogrebati ili skinuti.

Što možemo dobiti u staklu?

Dizajn na staklu može se dobiti u standardno tri varijante: lakirano bojano staklo, fotografija na staklu ili fuzirano staklo. Lakirano bojano staklo najčešće je rješenje gdje se staklo boja sa stražnje strane prema želji. Prosječna cijena takve vrste stakla je oko 1300 kn /m2. Fotografija na staklu je najnoviji proizvod. Fotografija se postavlja na staklo ili printanjem ili, još kvalitetnije, laminiranjem fotografije na staklu. Prednost ovog proizvoda je što zapravo možete staviti bilo koju sliku visoke rezolucije na staklo i time postići nevjerojatne rezultate. Cijena oko 1600 kn/ m2. Fuzirano staklo je unikatan proizvod koji se radi ručno i prilagođava vašim željama, a pruža najviše kreativnih rješenja. Trenutačna cijena se kreće od 1500 kn/m2 pa sve do 2100 kn/m2, zavisno o staklima.

Foto: home-designing.com

Izdvajamo

Iz drugih medija