TRI KLJUČNA TRENDA

Ikea otkriva ključne trendove za jesen/zimu 2019. godine

Ikea je predstavila tri ključna trenda za jesen / zimu 2019: Urbani minimalizam, povezani dom i nijanse dragulja

Švedski trgovinski lanac Ikea kao ključne trendove koji će obilježiti naredne mjesece je izdvojio: prugaste elemente koji će dominirati gradskim stanovima, novu generaciju kućne tehnologije i bogate nijanse dragulja.

Bez obzira želite li u potpunosti promijeniti životni prostor ili tražite načine kako napraviti male preinake pogledajte predviđanja Ikee.

Urbani minimalizam

Spoj prigušenih boja i mirnih neutralnih elemenata uparen s modernim dodacima, glavni je aspekt ovog trenda, koji govori o prekrasnoj i sofisticiranoj funkcionalnosti koja je prilagodljiva i opuštena. Urbani minimalistički trend zadovoljit će vaše promjenjive potrebe i istodobno stvoriti osjećaj individualnosti. Manje je više s tim izgledom, pa nastojte stvoriti prostor koji je i jednostavan, ali prepoznatljiv koristeći manje namještaja.

Uz to, s obzirom na to da nas sve više živi u urbanim sredinama i moramo se prilagoditi životu u malo kvadrata, skladištenje nikada nije bilo važnije. Kao rješenje za stanovnike gradova koji se predugo ne zadržavaju na istom mjestu Ikea je lansirala kolekciju OMBYTE.

Povezani dom

Tehnologija koja je sve prisutnija u našim domovima, omogućava nam da živimo pametnije i učinimo svakodnevni život jednostavnijim. Trend Povezani dom obuhvaća ovaj pojam s fokusom na pametne proizvode koji nam pomažu da prostor u kojem boravimo postane još bolje povezan. Već sada se može pronaći tehnologija koja na genijalan način integrira naše domove, čineći svakodnevni život lakšim i učinkovitijim, a da ne spominjemo ekološki prihvatljivijim. Pametna aplikacija Ikea Home, ranije poznata kao TRÅDFRI aplikacija, trenutno je fazi razvoja, a moći će zadovoljiti i objediniti širi eko sustav pametnih proizvoda, koje ćete moći kontrolirati jednim pritiskom na tipku unutar same aplikacije.

Najnoviji Ikein asortiman SYMFONISK uključuje pametne zvučnike i osvjetljenje te nudi niz pametnih žarulja koje možete zatamniti, promijeniti temperaturu i prebaciti na drugu nijansu pritiskom na daljinski upravljač

Nijanse dragulja

I posljednje, ali ne manje bitno, za one koji vole kreativno oblikovati dom bojom, bogate su nijanse ove sezone usredotočene na boje dragulja. Zamislite duboke, živopisne tonove koji će obogatiti vaš životni prostor. Riječ je o bogatoj i sofisticiranoj paleti od smaragdno zelene i safirno plave do ametist ljubičaste i rubin crvene, koje ne mogu proći nezamijećene.

Raskošni trendi tonovi osmišljeni su kako bi ostvarili dramatično, ali jednako ugodno raspoloženje u kući. Stvorite privlačno okruženje hrabrim bojama i eksperimentirajte s različitim tkaninama i finišima kako biste postigli željeni izgled. Tekstil igra ogromnu ulogu u ovom trendu. Bez obzira odlučite li se za raskošan baršun ili saten, izgled i dojam vašeg namještaja može unaprijediti cjelokupno bogatstvo vašeg prostora.

Foto: IKEA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:53