Priča koja će vas oduševiti

Irma+KOHEL: Home kolekcija mlade dizajnerice iz Tuzle

Slučajna, a ipak vrlo promišljena kolekcija. Najtraženiji proizvodi iz home kolekcije su kocke za sjedenje, kameni tanjuri i multifunkcionalne vrećice posude

Za vegansku odjeću i modne dodatke s potpisom KOHEL, modni znalci u široj regiji znaju jako dobro. Prepoznatljivi minimalizam i estetiku, KOHEL studio prenio je i na home kolekciju, za koju tuzlanska produkt i grafička dizajnerica Irma Kohel, koja stoji iza brenda Irma+KOHEL, kaže da je nastala sasvim slučajno.

“Sve što dizajniram refleksija je mojih trenutačnih životnih faza. Kad sam uređivala stan, nastala je KOHEL home kolekcija, jer mi je trebao namještaj koji nigdje nisam uspjela kupiti. Oblikujem stvarnost i pretvaram je u različite energije i forme.”

TUZLA

Te energije i forme preobražene su u stolice, taburee, tanjure, multifunkcionalne posude za razne predmete koje mogu poslužiti za spremanje sitnih predmeta, ali i kao posude za cvijeće, jastuke, zavjese, oversized postere s printom za zidove...

Sjedište brenda Irma+KOHEL je u Tuzli, no putem njihove web stranice www.ikohel.com mogu se kupiti svi proizvodi s potpisom KOHEL.

Materijali koji se koriste u proizvodnji nisu životinjskog porijekla, tako da je riječ isključivo o veganskom brendu

Radeći godinama kao grafički dizajner u domeni vizualnih identiteta i predmeta za razne strane tvrtke, dizajn raznih medija uvijek je bio u fokusu njezinih interesa. A potom je spojila produkt-dizajn s grafičkim dizajnom kroz printove na odjeći, materijalima i raznim drugim predmetima pa tako i na home kolekciji koju dizajnira. Minimalizam, monokromatske boje, prepoznatljivi printevi, veganski materijali, ekološka osviještenost... Sve što dizajnira, Irma radi sa strašću i energijom za ljude koji pozitivno i produktivno razmišljaju te i sami odašilju dobre vibracije.

Predmeti za dom nastali su kao cjelina dok je renovirala stan, od paravana, multi vrećica koje je koristila kao posude za cvijeće do printanih kocki za sjedenje. Posebno su zanimljivi tanjuri na KOHEL način. Potpuno plosnati s crnim i bijelim printom. Materijal koji je Irma odabrala za njih je kamen.

Predmeti su izrađeni od tridesetak materijala - među njima ima i spužve, kamena, žice, pamuka, drva... Nema “nemogućih” materijala, kaže Irma

- Sve je eksperimentiranje i igra. Većina stvari nije uopće namijenjena za to za što ih ja upotrebljavam. Kad je o odabiru materijala riječ, u 90 posto slučajeva je odgovor ‘Ne može se to napraviti’. Ali, ja ne prihvaćam ‘ne može’ i onda kreće akcija i pronalaženje rješenja - kaže Irma.

Svoje ideje pretvara u razne predmete uz pomoć tiskara i raznih tvornica namještaja u BiH.

ZA BEBE

Cijenu određuje vrijednost, vrijeme, materijal, ideja, trajanje... Puno je faktora. Ali, promatrajući iz perspektive kreiranja, nevažno i relativno.

Za Irmu ne postoje najteži i najnezahvalniji materijali. “Nema linije manjeg otpora. Otprilike imam oko trideset različitih materijala s kojima radim, od spužve, kamena, žice, pamuka, drveta... Nikada to nije određeno niti specifično. Ako pronađem zanimljivu gumu, razmišljam za što ću je primijeniti. Na kraju to možda bude zdjela ili nakit.”

Najtraženiji proizvodi iz home kolekcije su kocke za sjedenje, tanjuri i multifunkcionalne vrećice-posude... Uvijek radi na nekim novim predmetima. Uskoro će biti nove grafike s potpisom KOHEL, ali i predmeti za djecu s obzirom da u KOHEL obitelj uskoro stiže beba.

Irmu možete pratiti na: www.ikohel.com, Instagramu @irmakohel i Facebooku @irmakohel

Foto: PR Irma+KOHEL

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 23:19