BOŽIĆNI UGOĐAJ U DOMU

Jednostavne i neodoljive ideje za ukrasne božićne jastučiće

Božićni duh ukrasnih jastučića

Obožavamo ideje pomoću kojih možemo reciklirati stare stvari koje više ne koristimo i osvježiti one za koje vidimo da im uskoro prolazi vijek trajanja. Božićno ukrašavanje starih jastučića jedan je od mnogo takvih projekata. Ako baš nemate crvene ili bijele jastučiće, uzmite nekoliko metara crvene ili bijele tkanine i zašijte ih oko svojih sadašnjih jastučića.

Dodatan savjet: ako niste vješti s iglom i koncem, za sve ove projekte možete se poslužiti vrućim ljepilom.

Perlice kao pahuljice

Potrebno:
- crveni jastuk
- 20-ak bijelih perlica ili zvončića
- iglica i konac

Ako želite postići raspored perlica ili zvončića kao na slici, podijelite jastuk na 6 jednakih djelova. Započnite na vrhu s tri perlice/zvončića u prvom redu, četiri u drugom i nastavljajte šivati niz. Tako ćete dobiti skladan, a efektan uzorak na svom crvenom ukrasnom jastučiću.

Jastučić kao poklon

Potrebno:
- crveni jastuk
- bijela vrpca
- umjetne grančice od bora
- igla i konac

Savjetujemo vam da za ovaj projekt koristite satensku bijelu vrpcu, baš kao za poklone. Vrpca koja se pomalo sjaji učinit će običan crveni jastučić elegantnijim. Izmjerite širinu i duljinu jastučića te odrežite tri puta veća dva komada bijele vrpce. Krajeve bijele vrpce pričvrstite na krajeve jastučića i zavežite mašnu. Na mašnu dodajte dvije umjetne grančice bora.

Božićna drvca

Potrebno:
- jednobojni jastuk
- tkanine različitih uzoraka
- malo smeđe tkanine
- karton
- igla i konac

Vrijeme je da se uvučete u stare ormare i iskopate iz njih onu odjeću zanimljivih uzoraka koju nitko više ne nosi. Odaberite nekoliko uzoraka, izrežite iz njih jednakostranične trokute nalik na oblik božićno drvce te pripadajuće smeđe postolje. Zašijte ih za jastuk tako da idu jedni preko drugih i dobit ćete originalan božićni jastučić.

Jastučić za minimaliste

Potrebno:
- bijeli jastuk
- krumpir
- crna tempera ili boja za tkaninu

Krumpir prerežite po pola, tako da vam jedna polovica ostane deblja. Na njoj nacrtajte oblik bora te ga izrežite tako da ostane istaknut. Uzmite crnu temperu ili crnu boju za tkaninu, nanesite je na papir u debljem sloju te krumpir i boju koristite kao pečat za jastučnicu. Detaljnije upute pronađite ovdje.

Snjegovići i pahuljice

Potrebno:
- jednobojni jastuk
- gumbi
- igla i konac

Prvo jasno iscrtajte oblik koji želite dobiti na svom jastuku, a zatim zašijte gumbe unutar tog oblika, počevši od ruba prema sredini. Tako ćete si pojednostaviti proces dobivanja željenog oblika na jastuku.

Ovi jastučići simpatične su dekoracije koje će potrajati i do sljedeće sezone, a odlična su opcija za sačuvati svoje stare ukrasne jastuke još koju godinu.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:43