neočekivani detalj

Kabeli kao elegantna dekoracija

Popularnost visećih rasvjetnih tijela ne jenjava, pogotovo u interijerima čije uređenje obilježava dašak industrijskog šarma. Jednostavne svjetiljke na dugim kabelima mogu izgledati iznimno privlačno u svom klasičnom obliku, a mogu se dodatno istaknuti kada su izvedene u kakvoj žarkoj boji ili pak presvučene ukrasnom tkaninom sa zanimljivim uzorkom. Od slučajnih detalja izloženi kabeli postali su svjestan odabir u uređenju, a ako se i vama sviđa ovakav oblik rasvjete slijedite ovih nekoliko savjeta kako biste izbjegli da vaš prostor izgleda samo neuredno.



Vaš se izloženi kabel ne mora spuštati izravno iznad stola u blagovaonici ili dnevnom boravku. Poslužite se kukicama kako biste namjestili kabel točno iznad točke u prostoru koju želite dodatno naglasiti odnosno na mjesto s kojeg će svjetlost najbolje padati na vaš prostor.


Nemojte se ograničiti samo na stropnu rasvjetu. Kabel vaše stolne svjetiljke također može biti ukrasni element u prostoru!


Poslužite se kabelima u boji kako biste unijeli razigranost u prostor na jednostavan način. Želite li uskladiti boju kabela sa samim uređenjem, u prostorima u kojima je podloga tople boje kao što je primjerice boja drva, odaberite tople nijanse kabela, dok su hladne boje izvrstan odabir u prostorijama s plavim i zelenim detaljima.




Kod ovakvih detalja ključ je izbjeći preveliku zapetljanost kabela jer jednostavno izgleda neuredno. Potrudite se da linije budu jasne i da nema previše sitnica u izravnoj blizini ovog ukrasnog detalja već da sve izgleda pročišćeno.


Ovisno o tome koji efekt želite postići u svome domu, potrudite se ne petljati svoje previše kabele oko cijevi, polica i slično, pogotovo ako želite zadržati elegantni izgled, dok ćete omatanjem dobiti učinak modernijeg i trendi prostora.



Želite li dramatičan detalj u svojoj dnevnoj sobi ili kuhinji, objesite više svjetiljki s dugim kablovima koji će zajedno stvarati upečatljivu igru linija i oblika.




Izvor: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:01